Nežēlīgā Irāna: Pakārs nepilngadīgo līgavu, kura nogalināja savu vardarbīgo vīru (45)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Cilvēktiesību organizācija «Amnesty International» ir mudinājusi Irānas tiesu sistēmu atcelt nāves sodu, kas piespriests 22 gadus vecai sievietei, kura apsūdzēta sava vardarbīgā vīra slepkavībā, ziņo Lielbritānijas medijs «The Guardian».

Zeinabu Sekānvandu (Zeinab Sekaanvand) arestēja 2012.gada februārī un notiesāja par sava vīra slepkavību. Viņu paredzēts sodīt 13.oktobrī, pakarot.

Sekānvanda bija 17 gadus veca, kad, iespējams, pastrādāja noziegumu. «Šis ir ļoti satraucošs gadījums,» apgalvo Filips Luters (Philip Luther), «Amnesty International» pētniecības un aizstāvības direktors Tuvajos Austrumos un Ziemeļāfrikā. «Zeinaba Sekānvanda ne tikai bija nepilngadīga, bet viņai arīdzan tika liegta pieeja advokātam, kā arī viņa apgalvo, ka pēc aresta tika spīdzināta – policisti viņu piekāvuši.»

Pagājušogad mediju uzmanību izpelnījās līdzīgs gadījums, kad tika pakārta 17gadīgā Fitima Salbehi (Fatemah Salbehi), kura nosmacēja savu vīru pēc tam, kad sazāļoja viņu. Tāpat kā Sekānvandas gadījumā, arī Salbehi vīrs bijis vardarbīgs.

Saskaņā ar «Amnesty International» ziņojumu, pēdējā desmitgadē Irānā pakārti 73 nepilngadīgi likumpārkāpēji. Kā nosaka Irānas likums, tad pieaugušā vecums tiek noteikts līdz ar pubertāti, kas zēniem ir 15, bet meitenēm – deviņi gadi. Pēdējos gados tiesa atlikusi cilvēku sodīšanu pirms tie sasnieguši 18 gadu vecumu.

Komentāri (45)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu