Halovīna filma apsteidz «Inferno» ASV debiju (3)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Amerikāņu rakstnieka Dena Brauna jaunākā darba «Inferno» ekranizācija pirmajā tās rādīšanas nedēļas nogalē ASV nopelnījusi vien 15 miljonus dolāru (13,6 miljonus eiro), kas ir viszemākais ienesīgums no visām trim Brauna romānu ekranizācijām.

«Šī ir liela izgāšanās. Tas tikai parāda, cik svārstīgas ir skatītāju vēlmes. Kad iznāk kādas filmas turpinājums, kuru skatītāji nevēlas redzēt, viņi tam vienkārši uzgriež muguru,» teica uzņēmuma «Exhibitor Relations» analītiķis Džefs Boks.

«Inferno» debija nebija pietiekami spīdoša, lai pārspētu kinostudijas «Lionsgate» Halovīna svētku filmu «Boo! A Madea Halloween», kas kinoteātros tiek rādīta jau otro nedēļu, kopā nopelnot 52 miljonus dolāru (47 miljonus eiro).

«Inferno» stāsta par Hārvarda Universitātes profesoru Robertu Lengdonu, kurš pamostas Itālijas slimnīcā un neatceras dažu pēdējo dienu notikumus. Filmas gaitā Lengdonam jācīnās par izdzīvošanu, vienlaicīgi cenšoties apturēt puspasaules iedzīvotāju iznīcību. Kinokritikas vietnes «Rotten Tomatoes» kritiķi filmai piešķīruši 20% vērtējumu.

Par laimi filmas lielākie ieņēmumi nāk no ārzemēm, kā to bija gaidījuši tās veidotāji. Kinostudijas «Sony» vadītāji vienmēr uzskatījuši, ka «Inferno» būs sekmīgāka ārvalstu, nevis Amerikas kinoteātros, jo 70% no iepriekšējo divu Brauna filmu ienākumiem nāca tieši no ārzemēm.

Filmas rezultāti tomēr pievīluši tās režisoru Ronu Hovardu, kurš reiz uzņēma tādus grāvējus kā «Apollo 13» un «A Beautiful Mind» («Brīnišķais prāts»).

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu