Izdots «Latvijas ārpolitika un diplomātija 20. gadsimtā» 3. sējums (18)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Apgāds «Jumava» laidis klajā «Latvijas ārpolitikas un diplomātijas 20. gadsimtā» 3. sējumu.

Grāmatas «Latvijas ārpolitika un diplomātija 20. gadsimtā» trešais sējums ir mēģinājums iespējami objektīvi atspoguļot un izvērtēt Latvijas ārpolitikas galvenos virzienus 20. gadsimta noslēgumā un 21. gadsimta sākumā. Latvijas ārpolitiskā un diplomātiskā darbība konsekventi aplūkota Baltijas reģiona un visas Eiropas starptautisko attiecību kontekstā. Sējumā ir detalizēti apskatītas Latvijas Republikas vadošo amatpersonu un diplomātu aktivitātes, aizstāvot valsts nacionālās intereses starptautiskajā arēnā. Plaši atspoguļotas Latvijas diplomātu veiksmes, organizējot dažāda rakstura starptautiskus pasākumus, raksturots spilgtāko Latvijas diplomātu ieguldījums Latvijas starptautiskā prestiža uzturēšanā un palielināšanā.

«Amerikas Savienotajām Valstīm ir patiesas, dziļas un ilglaicīgas intereses Latvijas, Igaunijas un Lietuvas neatkarībā, suverenitātē, teritoriālajā veselumā un drošībā.

Amerikas Savienotās Valstis sirsnīgi apsveic Latvijas, Igaunijas un Lietuvas panākumus, atgūstot brīvību un atjaunojot tām piederošo vietu tautu saimē.

Amerikas Savienotās Valstis ar cieņu izturas pret Latvijas, Igaunijas un Lietuvas tautu upuriem un smagajiem pārbaudījumiem to neatkarības atgūšanā. ASV veicina šo tautu kā transatlantiskās saimes pilntiesīgu dalībnieču centienus tālāk paplašināt politiskās, saimnieciskās, drošības un sociālās saites ar citām valstīm.»

No Latvijas Republikas, Igaunijas Republikas, Lietuvas Republikas un Amerikas Savienoto Valstu Partnerības hartas (1998. gada 16. janvārī).

Grāmatas visu trīs sējumu prezentācija notiks Okupācijas muzeja telpās 17. novembrī plkst. 14:00.

Apgāds «Jumava» pateicas Latvijas Republikas Ārlietu ministrijai un bijušajam tās speciālo uzdevumu vēstniekam Kārlim Eihenbaumam par konstruktīvo sadarbību, neatlaidīgiem rosinājumiem un nozīmīgo atbalstu Latvijas vēstures pātniecībai, kā arī tās rezultātu popularizēšanu pasaulē.

Grāmatu var iegādāties visās Latvijas grāmatnīcās

Komentāri (18)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu