NATO ģenerālsekretārs brīdina Trampu (907)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

NATO ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs brīdinājis jaunievēlēto ASV prezidentu Donaldu Trampu,  ka «došanās vienatnē» nav risinājums ne Eiropai, ne arī ASV.  Rietumu pasaule saskaras ar lielākajiem drošības izaicinājumiem pēdējās paaudzes dzīves laikā, tāpēc ir nepieciešama spēcīga ASV vadība, vēsta BBC. 

Savas vēlēšanu kampaņas laikā Tramps norādīja, ka ASV padomātu divreiz pirms dotos palīgā atsevišķām NATO alianses dalībvalstīm, ja tās nebūs izpildījušas savas saistības.

Stoltenbergs rakstā Lielbritānijas laikrakstam «Observer» atzina, ka Trampam ir zināma taisnība par to, ka NATO dalībvalstīm ir jāsniedz lielāks finansiāls ieguldījumus aliansē, jo ASV šobrīd sedz gandrīz 70% no kopējiem tēriņiem.

Tomēr viņš arī piebildis, ka amerikāņu līderi vienmēr atzinuši, ka ir stratēģiski ieinteresēti veidot drošu un stabilu Eiropu.

«Ir pārāk viegli uztvert brīvību, drošību un attīstību par garantētu. Šajos nemierīgajos laikos mums nepieciešama spēcīga ASV vadība, bet Eiropai ir jāspēj uzņemties daļa no kopējā sloga. Šis nav piemērots brīdis, lai apstrīdētu Eiropas un ASV partnerattiecību vērtību,» uzsvēris Stoltenbergs.

Jau vēstīts, ka jaunais Savienoto Valstu prezidents tiks inaugurēts 20.janvārī, valsts galvas amatā nomainot demokrātu Baraku Obamu, kurš bijis prezidents divus termiņus kopš 2009.gada.

Komentāri (907)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu