Klintone saņēmusi par diviem miljoniem balsu vairāk nekā Tramps (152)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

 ASV demokrātu prezidenta amata kandidāte Hilarija Klintone saņēmusi par diviem miljoniem balsu vairāk nekā republikānis Donalds Tramps, kas gan nemaina 8.novembrī notikušo vēlēšanu rezultātu.

Vēlēšanu analīzes vietnes «The Cook Political Report» apkopotajos rezultātos redzams, ka Klintone saņēmusi par 1,5% vairāk balsu nekā Tramps, kurš kļūs par nākamo ASV prezidentu, jo viņš uzvarēja elektoru kolēģijā. Klintone savu zaudējumu atzina jau nākamajā dienā.

Klintone ieguvusi 64 227 373 balsis, bet Tramps - 62 212 752, liecina jaunākā «The Cook Political Report» informācija.

Tajā pašā laikā elektoru kolēģijā Tramps ieguvis 290 balsis, bet Klintone 232. Mičiganā uzvarētājs vēl oficiāli nav zināms, tomēr tas neapdraud Trampa pozīcijas, jo uzvarai prezidenta vēlēšanās nepieciešams 270 elektoru atbalsts. Kopā elektoru kolēģijā ir 538 štatu pārstāvji.

2016.gada vēlēšanu rezultāti atgādina 2000.gadu, kad ASV prezidenta vēlēšanās demokrātu kandidāts Als Gors zaudēja republikānim Džordžam Bušam, lai arī saņēma par 544 000 balsu vairāk nekā viņa sāncensis.

Komentāri (152)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu