ASV prezidenta vēlēšanu balsis pārskaitīs arī piecos Nevadas štata apgabalos (23)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

ASV prezidenta vēlēšanās nodotās balsis tiks pārskaitītas arī piecos Nevadas štata apgabalos, ko ir pieprasījis neatkarīgais prezidenta kandidāts Roke de la Fuente, samaksājot apmēram 14 tūkstošus ASV dolāru par šo pasākumu.

Nevadas štatā, kur uzvarēja Hilarija Klintone, de la Fuente ieguva vismazāk balsu, bet šonedēļ pieprasīja pārskaitīšanu piecos šī štata apgabalos.

62 gadus vecais de la Fuente trešdien paziņoja, ka viņš šādi grib radīt pretsvaru balsu pārskaitīšanai, ko prezidenta kandidāte no Zaļo partijas Džila Steina pieprasījusi veikt Viskonsinā, kur uzvaru guva jaunievēlētais prezidents Donalds Tramps.

Steina ir pieprasījusi balsu pārskaitīšanu arī Mičiganā un Pensilvānijā – vēl divos štatos, kur Tramps guva uzvaru.

Nevadas štata sekretāra vietnieks vēlēšanu jautājumos Veins Torlijs paziņoja, ka saskaņā ar štata likumiem balsu pārskaitīšana Kārsonsitijas, Daglasas, Minrelas, Najas un Klārkas apgabalos jāuzsāk piecu dienu laikā un jāpabeidz nākamo piecu dienu laikā.

Ja pārskaitīšanā tiks konstatēts, ka de la Fuentes vai Klintones saņemto balsu skaits atšķiras par vismaz 1% no līdz šim paziņotā, tad tiks uzsākta balsu pārskaitīšana visā Nevadas štatā, sacīja Torlijs.

Komentāri (23)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu