Zināmi festivāla «Prozas lasījumi 2016» laureāti

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

11. decembra vakarā tika noskaidroti literatūras festivāla «Prozas lasījumi 2016» laureāti. 16 literāros pasākumos - lasījumos, paneļdiskusijās, radošās darbnīcās un grāmatu atvēršanas pasākumos - tikās pašmāju un ārvalstu autori, klausītāji un bērnu auditorija, kā arī profesionālā un alternatīvā žūrija. Viens no centrālajiem literārajiem notikumiem valstī un ikgadējs atskaites punkts pašmāju rakstniecībā izskanēja «Noslēguma pasākumā un apbalvošanā» Ģertrūdes ielas teātrī. 

Festivāla noslēguma dienā muzikālās «Prozas brokastīs», Jura Kulakova un Toma Treiberga vadībā tikās autori - Andris Akmentiņš, Ieva Melgalve, Kristīne Želve, Kristīne Ulberga, Daina Tabūna un pagājuša gada laureāte Jana Egle. Festivāls izskanēja «Noslēguma pasākumā», kas norisinājās Ģertrūdes ielas teātrī, kur interneta žurnāla «Punctum» radošā komanda aicināja gan dzejniekus ar pieredzi prozas žanrā, gan debitantus radīt īpašus tekstus «Prozas lasījumiem». Lasījumos piedalījās Inga Gaile, Sergejs Timofejevs, Anna Auziņa, Inese Zandere, Krišjānis Zeļģis un Ingmāra Balode. Par vakara muzikālo nodrošinājumu rūpējās grupa «Ezeri». Pasākumu vadīja Guntars Godiņš.

Šogad festivālā uzvarēja Sergejs Timofejevs ar stāstu «Dzeltenie taustiņi», kas tika nolasīts «Noslēguma pasākumā», balvā saņemot radošo atvaļinājumu Baltijas rakstnieku un tulkotāju centrā Visbijā, un Daina Tabūna ar stāstu «Pēdējais sols», kas izskanēja «Prozas brokastīs», balvā saņemot iespēju doties radošā atvaļinājumā uz rakstnieku rezidenci Splitā, Horvātijā.

Festivāla veicināšanas balvas sadarbībā ar literatūras žurnālu «Domuzīme» saņēma Anete Konste, Andris Akmentiņš, Ilmārs Šlāpins, Krišjānis Zeļģis.

Alternatīvās žūrijas balvas ieguva – Ilmārs Šlāpins, Juris Zvirgzdiņš, Jana Egle, Linda Skranda un Inese Zandere.

Uz laureāta tituliem un balvām pretendēja visi festivāla «Prozas lasījumi 2016» autori, izņemot ārvalstu viesus.

Festivāla dalībnieku darbus klausījās un vērtēja profesionāla žūrija: literatūras kritiķe Anda Baklāne, Latvijas Universitātes profesors salīdzināmajā literatūrzinātnē Ojārs Lāms, izdevniecības «Dienas Grāmata» direktore un galvenā redaktore Dace Sparāne – Freimane, literatūras un latviešu valodas skolotāja, literatūrzinātniece Lita Silova. Alternatīvajā žūrijā Baltu filoloģijas bakalaura programmas studentes Liene Ģērmane, Rūta Kalsone, Evita Cirša, Liene Kāposta, Anna Mirčeva.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu