Balsu pārskaitīšana Viskonsinā apstiprina Trampa uzvaru (19)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Viskonsinas štatā veiktā balsu pārskaitīšana nav mainījusi faktu, ka jaunievēlētais ASV prezidents Donalds Tramps 8.novembrī notikušajās prezidenta vēlēšanās tajā uzvarēja, pirmdien pēc balsu pārskaitīšanas paziņojušas amatpersonas.

Republikānis Tramps Viskonsinā saņēma apmēram par 22 000 balsu vairāk nekā demokrātu kandidāte Hilarija Klintone. Pēc balsu pārskaitīšanas Tramps ieguvis par 162 balsīm vairāk, liecina sākotnējie rezultāti, kurus publiskojusi Viskonsinas Vēlēšanu komisija.

Viskonsinā balsu pārskaitīšana sākās 1.decembrī. Pārskaitīšanu šajā štatā, kā arī Mičiganā un Pensilvānijā virzīja «zaļo» prezidenta amata kandidāte Džila Steina, kura pati Viskonsinā gan saņēma tikai apmēram 1% balsu. Mičiganā un Pensilvānijā balsu pārskaitīšanu bloķēja tiesas.

Visos trīs štatos Tramps Klintoni uzvarēja ar nelielu balsu pārsvaru, un uzvaras šajos statos bija ļoti būtiskas republikāņu kandidāta uzvarā visas valsts mērogā.

Komentāri (19)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu