Kā veidots pats ambiciozākais vēsturiskais Krievijas kinoeposs «Vikings» (65)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

No 6. janvāra kinoteātros varēs noskatīties iespaidīgo, grandiozo, pašu dārgāko Krievijas gada filmu «Vikings». Šis kinodarbs gaidīts gadiem – tikai sagatavošanās periods, dekorāciju un ainu veidošana prasīja 7 gadus. Filmēšana, montāža un pēcprodukcijas darbi ilga vairāk nekā gadu. Vēl vairāk sagatavošanās laika vajadzējis tikai Holivudas filmām «Avatārs» un «Simpsonu filma», kā arī dažām konceptuālām filmām  – «Kafija un cigaretes» un «Grūti būt Dievam».

Gatavojoties «Vikinga» uzņemšanai, tika atveidota X gadsimta realitāte  – pilsētas, kņaza nams un pagalms, zvejnieku mājas, divi tūkstoši unikālu kostīmu un ieroču, 50 metrus garš cietokšņa mūris. Mākslinieki radīja ne vien ēkas, bet arī interjerus, materiālus, vissīkākās detaļas. Viss tika izgatavots ar rokām, un darbā no pirmās skices līdz pēdējam kadram piedalījās 3000 cilvēku. Nekādas elementu pavairošanas datorā – katrs kostīms bija domāts priekšplānam, katram aktierim bija jābūt gatavam filmēties tuvplānā. Dekorācijas  izgatavotas pilnā apjomā – ej iekšā, un laika mašīna tevi aizvedīs desmit gadsimtu senā pagātnē. 

Dabiskā lielumā tika uzbūvēts vikingu kuģis drakars. 20 metrus garo 10 tonnas smago drakaru uzbūvēja uzņemšanas laukumā, pirms sāka filmēt vienu no vissarežģītākajām epizodēm. Ērtības labad kuģis bija izjaucams, lai dažādās ainās varētu izmantot tā daļas  – priekšgalu, pakaļgalu un vidu.

Darbs pie katras ainas sākās ar skici. Pēc tam mākslinieks inscenētājs kopā ar palīgiem pārvērta skices par rasējumiem, tad par projektiem un galu galā par 3D maketu. Filmēšanai uzbūvēja 10 pilsētu maketus, un katrai mājai bija sacerēta leģenda, lai mitekļi šķistu patiešām apdzīvoti.

Tas ir jāredz, lai noticētu – uzbūvētas grandiozas dekorācijas, šāds mērogs Krievijas kino vēl nav redzēts! Vēsturiskās drāmas «Admirālis» autora režisora Andreja Kravčuka filmā «Vikings» galvenās lomas tēlo  Daņila Kozlovskis («Ekipāža», «Hardcore», «Statuss: Brīvs») , Svetlana Hodčenkova («Klasesbiedrenes», «Metro», «Mīlestība lielpilsētā 3») un citi.

Filmas reklāmkadri:

Komentāri (65)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu