«Islāma valsts» uzņemas atbildību par uzbrukumu Jaungada naktī Stambulā (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Teroristu grupējums «Islāma valsts» uzņēmies atbildību par uzbrukumu Stambulas naktsklubam, kurā Jaungada naktī tika nogalināti 39 cilvēki. Ekstrēmistu grupējums laidis klajā paziņojumu, kurā teikts, ka tieši viņu terorists veicis šo uzbrukumu, vēsta «The Independent». 

«Turpinot «Islāma valsts» svētītās operācijas pret krusta aizstāvi Turciju, kalifāta varonīgais kareivis deva triecienu vienam visslavenākajiem naktsklubiem, kur kristieši svin savus atkritēju svētkus,» teikts grupējuma paziņojumā.

Uzbrucējs izšāvis vairāk nekā 180 lodes, nogalinot 39 cilvēkus un ievainojot vairākus desmitus.

Neminot avotus, «Hurriyet» ziņo, ka uzbrucējs, kurš sarīkoja slaktiņu naktsklubā «Reina» un joprojām nav notverts, domājams, ir saistīts ar «Islāma valsti» un varētu būt no Kirgizstānas vai Uzbekistānas.

Izmeklētāji arī pieļauj, ka uzbrucējs ir saistīts ar to pašu teroristu šūniņu, kas jūnijā sarīkoja trīskāršu uzbrukumu Stambulas Ataturka lidostā, nogalinot 47 cilvēkus.

Atsevišķā rakstā «Hurriyet» vēsta, ka Turcija 30.decembrī saņēmusi no ASV informāciju, ka pastāv «Islāma valsts» uzbrukumu risks Ankarā Vecgada vakarā, bet konkrēta vieta nebija minēta.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu