Trampa meita pārcelsies uz Rīgā dzimuša finansista bijušo īpašumu (58)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

ASV jaunievēlētā prezidenta Donalda Trampa vecākā meita Ivanka, kurai tiek prognozēta būtiska loma tēva administrācijā, ar ģimeni plāno pārcelties uz dzīvi Vašingtonā un ir izraudzījusies īpašumu, kas iepriekš piederējis Latvijā dzimušam finansistam Denam Rapoportam, kuram ir plašas investīcijas Krievijā un sakari ar Krievijas opozīcijas politiķi Alekseju Navaļniju.

To laikrakstam «The New York Times» atklājuši divi ar darījumu saistīti avoti, kas vēlējās palikt anonīmi.

Pagaidām nav skaidrs, vai Trampas ģimene īpašumu iegādājās no Rapoporta vai arī to izīrēs no kāda cita īpašnieka. Māja atrodas nedaudz vairāk nekā trīs kilometru attālumā no Baltā nama.

Īpašums ar nepilnu 640 kvadrātmetru plašu māju, kurā ir sešas guļamistabas, ekskluzīvajā Kaloramas rajonā atrodas viena krustojuma attālumā no pašreizējā ASV prezidenta Baraka Obamas īpašuma, kurā viņš ar ģimeni apmetīsies pēc prezidentūras beigām.

Renovētais īpašums decembrī tika pārdots par 5,5 miljoniem ASV dolāru (5,3 miljoniem eiro). Publiska informācija par darījumu nav pieejama.

Kolumbijas apgabala nekustamo īpašumu reģistrs liecina, ka Ivankas Trampas un viņas vīra Džareda Kušnera, kurš ir tuvs Trampa padomnieks, iegādātais īpašums iepriekš piederēja Rapoportam un viņa sievai Irinai.

Plāni par Trampas un Kušnera ģimenes ar trim bērniem pārcelšanos uz Vašingtonu apstiprina izskanējušās runas, ka viņiem būs liela ietekme Trampa administrācijā.

Rajonā bez jaunā prezidenta tuvu radinieku un bijušā prezidenta ģimenes dzīvo arī dažādu valstu vēstnieki un Vašingtonas sabiedrisko aprindu ietekmīgas personas.

Vairākus gadu desmitus Trampa meitas ģimenes jaunais īpašums piederēja Vašingtonas kažokādu biznesa mantiniecei un sabiedrības dāmai Renē Zlotnikai-Kraftai, kas pie mājas durvīm pirms saviesīgiem pasākumiem izritināja rozā paklāju.

Pēdējos gadus īpašums piederēja investīciju kompānijas «Rapoport Capital» īpašniekam, Rīgā padomju laikos dzimušajam Rapoportam, kurš ir dzīvojis ne tikai ASV, bet arī Francijā un Krievijā. Viņš kopā ar ģimeni emigrējis no toreizējās padomju Latvijas uz ASV 1979.gadā.

Krievijas prezidenta Vladimira Putina kritiķa Navaļnija augsta ranga padomnieks Vladimirs Ašurkovs Rapoportu ir raksturojis kā veiksmīgu Maskavas finansistu un viena no Krievijas galvaspilsētas izsmalcinātākā naktskluba «Soho Rooms» investoriem. Rapoports ir atbalstījis Navaļnija darbību kopš 2010.gada. Nesen finansists pārcēlies no Vašingtonas uz Kijevu, kur pārvalda privātu investīciju fondu, stāstījis Ašurkovs.

Komentāri (58)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu