Par braukšanu bez autovadītāja apliecības Šveicē piemēro 34 000 eiro sodu (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Kādam Šveicē dzīvojošam Austrijas pilsonim par braukšanu bez derīgas autovadītāja apliecības piemērots iespaidīgs naudas sods, kas sasniedzis gandrīz 34 000 eiro, ziņo tīmekļa medijs «The Local». 

Šveicē dzīvojošo ārvalstu pilsoņu viņu dzimtenēs izsniegtās autovadītāja apliecības pēc 12 mēnešiem Šveicē vairs netiek uzskatītas par derīgām, un pēc šī termiņa autovadītājiem savas autovadītāja apliecības no jauna jāpiereģistrē.

Vispirms Austrijas pilsonim par braukšanu bez derīgas autovadītāja apliecības tika piemērots naudas sods 17 120 franku (aptuveni 16 000 eiro) apmērā.

Šī sodanauda viņam bija jāsamaksā līdz pagājušā gada novembra beigām, tomēr viņš to nebija izdarījis.

Decembra beigās vīrietis no Cīrihes gatavojās ar lidmašīnu doties uz Londonu, bet lidostā viņš nenomaksātā soda dēļ tika aizturēts, un viņam tika piemērots papildus naudassods 18 600 franku (aptuveni 17 000 eiro) apmērā.

Austrietis šo sodu uzskata par nesamērīgu un tāpēc viņš ir noalgojis advokātu.

«34 000 naudas sods ir ārpus laba un ļauna. Es strādāju, bet es neesmu miljonārs,» situāciju komentējis austrietis.

Šveice 2015.gadā ieviesa jaunu likumu, kas nosaka daudz bargākus sodus par ātruma pārsniegšanu un braukšanu bez derīgas autovadītāja apliecības.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu