Turcijā aizturēts Jaungada naktī Stambulā apšaudi sarīkojušais uzbrucējs (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Turcijas policija pirmdienas vakarā aizturējusi teroristu, kurš Jaungadā Stambulas naktsklubā nošāva 39 cilvēkus, ziņoja valsts telekanāls TRT.

Uzbrucējs kopā ar viņa četrus gadus veco dēlu tika atrasts policijas operācijas laikā kādā dzīvoklī Stambulā. Dzīvokli īrēja kāds kirgīzs, kurš arī ir aizturēts, vēstīja TRT.

Ziņu aģentūra «Anadolu» vēstīja, ka kopā aizturēti četri cilvēki, tostarp trīs sievietes.

Uzbrucējs pēdējās divas nedēļas bēguļoja.

Par uzbrucēja identitāti ir valdījusi liela neskaidrība. Sākotnēji tika ziņots, ka uzbrucējs nāk no Kirgizstānas, vai arī ir uiguru izcelsmes Ķīnas pilsonis. 8.janvārī parādījās informācija, ka uzbrucējs ir no Uzbekistānas.

«Anadolu» aizturēto identificēja kā Abdulgadiru Mašaripovu. Aģentūra «Dogan» piebilda, ka viņš ir pazīstams arī ar segvārdu Abu Muhameds Horasans. Šie vārdi tika minēti arī 8.janvāra mediju ziņās.

Jau vēstīts, ka Jaungada svinību laikā terorists iebruka Stambulas naktsklubā «Reina» un nošāva 39 cilvēkus. Atbildību par teroraktu uzņēmies džihādistu grupējums «Islāma valsts».

Foto: AP/Scanpix
Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu