Ukrainai jāatsakās no Krimas, lai atgūtu Donbasu, paziņo Savčenko (181)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Ukraiņu pilote, Ukrainas Augstākās Radas deputāte Nadežda Savčenko paziņojusi, ka Donbasa atgūšanai Ukrainas sastāvā ir nepieciešams atteikties no Krimas. Pēc Savčenko vārdiem, cita miermīlīgā ceļa nav. 

Savčenko televīzijas kanālā «112 Ukraina» izteikusies, ka Donbasa atgriešanās Ukrainas sastāvā mierīgā ceļā ir iespējama tikai tādā gadījumā, ja Ukraina oficiāli «atdos» Krimu Krievijai.

«Lai vai kā viņi nekliegtu, lai vai kā viņi neteiktu, ka no Krimas nekādi neatteiksies... Viņiem tas ir jādara - no Krimas ir jāatsakās,» paziņoja Savčenko.

«Krima ir neatzīta okupētā teritorija, tā ir kārtējā Piedņestra. Atteikties no Krimas Donbasa dēļ ir vērts, lai Donbasā nav vēl viena Piedņestra,» teica deputāte, kura piebilda, ka citu mierīgu konflikta atrisinājumu viņa neredz un Ukrainas politiķiem ir jāsēžas pie pārrunu galda.

Novembrī Ukrainas okupēto teritoriju lietu ministrs Georgijs Tuka paziņoja, ka Krimas atgriešanās Ukrainas sastāvā tuvāko trīs līdz piecu gadu laikā nav reāla. «Lai vai cik sāpīgi nebūtu, es vienmēr esmu pastāvējis par to, ka cilvēkiem jāsaka taisnība. Krimas atgriešanās tuvāko trīs līdz piecu gadu laikā nav iespējama,» teica Tuka.

Iepriekš vēstīts, ka 2014.gada pavasarī Krievija okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Rietumvalstis un Ukraina nav atzinusi Krimu kā Krievijas teritoriju.

Komentāri (181)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu