Merkele aicina ticēt pārbaudītiem faktiem, nevis «alternatīviem faktiem» (65)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Vācijas kanclere Angela Merkele atbildējusi Donaldam Trampam uz viņa teikto par «alternatīvajiem faktiem» - viņa lūgusi cilvēkus izmantot «faktus viltus jaunumu vietā». 

Kā vēsta «Independent», Vācijas kanclere pirmdien uzrunājusi Federālo kanceleju, un uzrunas laikā atsaukusies uz Trampa komandas teikto par «alternatīvajiem faktiem», nevis nepārbaudītām viltus ziņām.

«Nav jājauc cilvēku prāts ar to, ka viltus jaunumi ir it kā fakti. Pasaule ir balstīta uz patiesiem faktiem - tas nozīmē, ka šī tēma ir vairāk par emocionālo aspektu, nevis katru konkrēto situāciju. Kad emocijas runā skaļāk par faktiem, vismaz politikā, ir risks iekļūt krīzē,» teica Merkele.

Iepriekš vēstīts, ka ASV prezidenta Trampa komandas pārstāve Kelaina Konveja paziņoja, ka strīdīgie brīži, kurus radīja Baltā nama preses sekretārs, nebija meli, bet gan «alternatīvi fakti».

«Alternatīvi fakti nav fakti. Tie ir tie paši meli,» norādīja kanāla NBC pārstāvis Čaks Tods.

Komentāri (65)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu