Pēc prinču Viljama un Harija lūguma uzstādīs princeses Diānas statuju (15)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/Scanpix

Pēc Lielbritānijas prinču Viljama un Harija lūguma Kensingtonas pilī Londonā tiks uzstādīta viņu traģiski bojā gājušās mātes Velsas princeses Diānas statuja.

Prinčus pārstāvošās Kensigtonas pils paziņojumā teikts, ka Kembridžas hercogs Viljams un princis Harijs ir pasūtījuši savas mātes statuju.

«Ir pagājuši 20 gadi kopš mūsu mātes nāves, un ir pienācis īstais laiks ar pastāvīgu statuju paust atzinību viņas pozitīvajai ietekmei Lielbritānijā un visā pasaulē,» teikts prinču kopīgajā paziņojumā. «Mūsu māte skāra tik daudzu dzīves. Mēs ceram, ka statuja palīdzēs visiem, kas apmeklē Kensingtonas pili, atminēties par viņas dzīvi un atstāto mantojumu,» tajā piebilsts.

Kensigtonas pils paziņoja, ka prinči sadarbojas ar komisiju, lai atrastu tēlnieku un privāti savāktu līdzekļus projekta apmaksāšanai. Gaidāms, ka Diānas statuju varētu atklāt jau šā gada beigās, lai gan konkrēts datums nav noteikts.

Princese Diāna, kas kļuva par humānisma un stila ikonu, bija šķīrusies no Viljama un Harija tēva prinča Čārlza, kad 36 gadu vecumā 1997.gada augustā gāja bojā autoavārijā Parīzē.

Foto: Reuters/Scanpix
Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu