Nedēļa nāves ēnā: Apzināti bojājumi Austrumukrainas pilsētai Avdijivkai (261)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pēc nedēļu ilgām prokrievisko separātistu apšaudēm Austrumukrainas pilsētā Avdijivkā cietušas 114 privātmājas un 22 dzīvokļi, paziņojis Doņeckas apgabala militāri civilās administrācijas priekšsēdētājs Pāvels Žerbivskis. 

Pēc viņa rīcībā esošās informācijas, nebeidzamo uzbrukumu rezultātā bojātas 114 privātmājas, 22 dzīvokļi astoņās daudzdzīvokļu mājās, kā arī četras garāžas.

Cietusi arī Avdijivkas dzelzceļa stacija.

Savukārt reģionālās attīstības vicepremjers Genādijs Zubko norādīja, ka pagājušajā naktī teroristi atkal uzbrukuši Avdijivkai, un lādiņi trāpījuši piecstāvu mājai.

Iespēju robežās tiek atjaunota elektrības un siltuma apgāde mājām - mājokļos temperatūra ir no 18 - 22 grādiem, bet gaisa temperatūra ārā ir ap nulli.

No Avdijivkas pēdējās nedēļas laikā evakuēti 244 cilvēki, to vidū 114 bērni. Avārijas dienesti nereti nevar ierasties avārijas vietās, lai likvidētu problēmas ar apkuri, elektrību un ūdens apgādi, jo prokrievisko teroristu apšaužu dēļ tas nav iespējams.

Komentāri (261)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu