Ermale par atbrīvošanu no darba: Notiek subjektīvas un nepieņemamas lietas (146)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Jau vēstījām, ka pēc raidījuma «Personība. 100 grami kultūras» par Dailes teātra aktrisi Esmeraldu Ermali (60), sabiedrībā uzvirmoja runas par teātrim neizdevīgajiem pirmspensijas vecuma aktieriem, kuriem bieži vien negribot jāatvadās no savām skatuves gaitām. Žurnālam «Kas Jauns» Ermale atklājusi, ka teātrī notiekot ļoti subjektīvas un nepieņemamas lietas.

Par iemeslu, kādēļ 1.augustā darbs Dailes teātrī jāpamet Esmeraldai Ermalei, vēl joprojām runas esot dažādas. «Kas Jauns» vēsta, ka tas varētu būt gan aktrises vecums, gan strīds ar teātra direktoru - daudziem šie apstākļi liekot justies nedroši - vieglāk klājoties tikai tām aktrisēm, kurām esot īpaši draudzīgas attiecības ar teātra vadību un režisoriem. Turklāt, Ermale esot raksturā paskarba un atklāta, tādēļ neērta teātra vadībai.

Pati aktrise «Kas Jauns» atzīst, ka neesot sajūsmā par sacelto ažiotāžu, tomēr cilvēku atbalsts viņai ļoti palīdzot un iepriecinot. Viņa arī atklāj, ka teātrī notiekot ļoti subjektīvas un nepieņemamas lietas: «Cilvēki pret to nevēršas un necīnās, bet vienkārši aiziet. Tāpat kā mani iepriekšējie kolēģi tika palūgti aiziet pilnīgi nepamatotu iemeslu dēļ.» Jau rakstījām, ka raidījumā Esmeraldas Ermales kādreizējā kolēģe Ligita Skujiņa, kura no darba Dailes teātrī atbrīvota pirms trīs gadiem, neslēpa, ka viņai, aizejot no darba, teātra direktors tā arī paziņojis, ka jaunas sejas pārdodas vieglāk.

Šobrīd Ermale spēlē tikai divās izrādēs - «Ziloņa dziesma» un «Visas manas grāmatas». «Tas arī viss, kas palicis. Pārējās izrādes ir noņemtas,» skaidrojusi aktrise.

Dailes teātra direktors Andris Vītols komentāros žurnālam bijis ļoti skops, sakot: «Viedokli nesniegšu! Paldies!».

Komentāri (146)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu