Interesanti fakti par cilvēka dabu, kurus tu, iespējams, nezināji (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Panthermedia/Scanpix

Cik gan maz mēs par sevi tomēr zinām. Mūsu smadzenes nemitīgi tiek pakļautas dažādu ārēju faktoru ietekmei, kā rezultātā mēs attiecīgi rīkojamies, paši nemaz neapzinoties īsteno iemeslu. «Psychologies.ru» piedāvā dažus interesantus faktus par cilvēka dabu.

1.Mūsu mīļākās dziesmas vistiešākajā veidā ir saistītas ar spilgtiem dzīves notikumiem

Šajā gadījumā runa nebūt nav par mūsu muzikālo gaumi, jo tā patiesībā nenosaka to, kura dziesma mums patīk vai nepatīk, bet gan stāsts aiz attiecīgās dziesmas – notikumi, cilvēki un emocijas, ko tie ir raisījuši. Tieši tāpēc reizēm var iepatikties dziesma, kas galīgi nav mūsu gaumē.

2.Mūzika ietekmē emocijas un to, kā mēs uztveram pasauli

Filmu radītāji to labi zina un arī izmanto, pastiprinot emocijas ar saspringtu mūziku šausmu filmās, melanholiskām dziesmām skumjās un dramatiskās filmās, bet dinamisku – smieklīgās komēdiju ainās. Atkarībā no tā, kādu mūziku jūs klausāties – skumju vai jautru, mainās arīdzan jūsu noskaņojums. Skumju melodiju klausīšanās veicina melanholiska noskaņojuma veidošanos, savukārt pēc jautras melodijas noklausīšanās jūs jutīsieties pozitīvāks un enerģiskāks.

3.Ja izstāstīsiet par saviem plāniem, būs grūtāk tos izpildīt

Kad jūs runājat par saviem plāniem un mērķiem, jūs jau izjūtat zināmu apmierinājumu, kura dēļ vairs nepieliekat tik daudz pūļu to realizācijai. Tas savukārt palielina iespēju, ka vārdi tā arī paliks tikai vārdi, nepārvēršoties darbos. Protams, ka to nevar attiecināt uz visiem cilvēkiem, taču šāda iespēja pastāv.

4.Laimīgu cilvēku sabiedrībā mēs paši kļūstam laimīgāki

Skumjas ir lipīgas, stress arī, taču to pašu var teikt arī par laimi. Kad mēs komunicējam ar laimīgiem cilvēkiem, uzlabojas arī mūsu garastāvoklis. Kā liecina dažādi pētījumi, tad laimīgam cilvēkam ievērojami samazinās dažādu hronisku saslimšanu risks. Turklāt laimīgiem cilvēkiem izveidojas paradums it visā saskatīt labo un dalīties tajā ar apkārtējiem, tādējādi uzlabojot arī citu cilvēku skatījumu uz dzīvi.

5.Saspringtākie dzīves gadi ir no 18 līdz 33 gadiem

Tieši vecumā no 18 līdz 33 gadiem cilvēki pēc vidusskolas pabeigšanas «iekāpj» jaunā dzīvē – iestājas universitātē, apgūst profesiju, veido karjeru, iegādājas mājokli, automašīnu, rada ģimeni u.c. Kad šīs sfēras ir nokārtotas, dzīve iegūst mierīgāku ritmu.

6.Smadzenes notic tam, ko mēs domājam

Tas ir tā saucamais «placebo efekts». Piemēram, jūs varat apmānīt savas smadzenes, liekot domāt, ka esat izgulējies, lai gan patiesībā miegā esat pavadījis vien četras stundas. Nedomājot par miega trūkumu, bet gan iegalvojot sev, ka esat enerģijas pilns, drīz vien jūs tā arī sāksiet justies.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu