Foto: Vilciena avārijā Beļģijā viens bojāgājušais (4)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Beļģijas centrālajā daļā netālu no Lēvenas sestdien no sliedēm noskrējis vilciens, un viens cilvēks gājis bojā, bet 27 ievainoti, paziņoja vietējās amatpersonas.

Beļģijas valsts dzelzceļa kompānijas SNCB amatpersonas informēja, ka vilcienā atradās 85 pasažieri, kad tas noskrēja no sliedēm četras minūtes pēc tam, kad izbrauca no Lēvenas stacijas, lai dotos uz Ziemeļjūras piekrasti, izbraucot caur Briseli, kas atrodas 25 kilometrus uz austrumiem no Lēvenas.

«Glābēji apstiprina viena cilvēka bojāeju, trīs ir smagi cietuši, bet vēl 24 ir ievainoti,» sacīja kāda Beļģijas amatpersona, kas vēlējās palikt anonīma.

Arī Lēvenas mērs Luī Tobaks apstiprināja viena cilvēka bojāeju.

Beļģijas ziņu aģentūra «Belga» vēstīja, ka bojāgājušais neatradās vilcienā, lai gan detalizētāka informācija pagaidām netiek sniegta.

Izmeklētāji sākuši darbu, lai noskaidrotu, kādēļ vilciens noskrēja no sliedēm.

Beļģijas iekšlietu ministrs Jans Jambons mikroemuāru vietnē «Twitter» izteica līdzjūtību «vilciena avārijas pie Lēvenas upuru ģimenes locekļiem un tuviniekiem».

Beļģijas kaimiņvalstī Luksemburgā otrdien pasažieru vilciena mašīnists gāja bojā pēc tam, kad viņš pabrauca zem aizliedzošā signāla un sadūrās ar kravas vilcienu.

Beļģijas austrumos 2016.gada 5.jūnijā trīs cilvēki gāja bojā un deviņi tika ievainoti, kad pasažieru ātrvilciens ietriecās preču vilciena aizmugurē.

2010.gada februārī Briseles piepilsētā sadūrās divi vilcieni. Avārijā gāja bojā 18 cilvēku, bet 95 tika ievainoti.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu