Aptauja: 30% biznesa ceļotāju piekristu zemākai algai apmaiņā pret biežākiem komandējumiem (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Panthermedia/Scanpix

Gandrīz trešdaļa jeb 30% biznesa ceļotāju no visas pasaules piekristu strādāt zemāk apmaksātu darbu, ja viņiem būtu iespēja biežāk doties komandējumos, atklāts aptaujā pēc «booking.com» platformas biznesa ceļotājiem pasūtījuma.

Aptaujas dati liecina, ka darbinieki arvien vairāk nojauc robežas starp darbu un atpūtu. Gandrīz puse jeb 49% biznesa ceļotāju pagājušajā gadā paildzināja savus biznesa braucienus, dodoties uz citu pilsētu vai valsti, savukārt 27% no šīs grupas apgalvo, ka viņi plāno to darīt arī šajā gadā. 2017.gadā 46% aptaujāto darba darīšanās plāno ceļot vairāk nekā pērn.

Vairāk nekā puse jeb 55% ceļotāju no visas pasaules apgalvo, ka viņi labprāt dodas komandējumos, bet 62 % biznesa ceļotāju no visas pasaules apgalvo, ka viņi ar prieku piedalās pēc iespējas vairāk aktivitātēs, kad apmeklē jaunu vietu.

«Booking.com norāda, ka cilvēki vairs neuzskata komandējumus par vējā izsviestu laiku vai neērtību, kas jāpacieš karjeras dēļ. Komandējumi mūsdienās arvien vairāk tiek uzskatīti par iespēju paplašināt redzesloku, gūt iedvesmu un kāpt pa karjeras kāpnēm. Mūsdienu darbinieks kļūst aizvien mobilāks un ir gatavs mainīt savus ceļojumu plānus tā, lai ceļojumā varētu atrast balansu starp darbu un atpūtu. Tādējādi darbinieki sagaida no darba devējiem sapratni par nepieciešamību saglabāt iespēju pielāgot plānus un ir pat gatavi tā dēļ samazināt savas prasības par atalgojumu.

Saskaņā ar «booking.com» datiem, straujāk augošie Latvijas ceļotāju komandējumu galamērķi ir Berlīne, Kauņa, Tallina, Maskava un Varšava. Turpretī desmit straujāk augošās pilsētas pasaules biznesa ceļotāju vidū, ņemot vērā to pieaugošo popularitāti pēdējo 12 mēnešu laikā, ir Šanhaja, Tokija, Bangkoka, Guandžou un Ņujorka, kā arī Budapešta, Singapūra, Honkonga, Prāga un Amsterdama.

«Booking.com» aptaujā 2016.gada septembrī datus iesniedza 12 781 respondents no 13 valstīm. Pētījumā tika aptaujāti cilvēki, kuri ir sasnieguši 18 gadu vecumu, ceļojuši vismaz vienu reizi pagājušajā gadā un ieplānojuši vismaz vienu ceļojumu šajā gadā. Visiem respondentiem bija sevi jāuzskata par līdzdalīgiem lēmumu pieņemšanas procesā par ceļojumu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu