Norvēģijas valdība ļāvusi nogalināt 2000 ziemeļbriežu (32)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Marie Hale, CC BY-SA 2.0

Norvēģijas valdība lēmusi nogalināt vairāk nekā 2000 ziemeļbriežu, lai iznīcinātu Eiropā ievazātu bīstamu briežveidīgo smadzeņu slimību, vēsta «The Local». 

Pirmdien, 8. maijā, valdība atļāvusi nogalināt ziemeļbriežu ganāmpulku, parādoties bažām par bīstamās slimības ievazāšanu Eiropā.

Lai gan nav pētījumu, kas pierādītu, ka slimību var iegūt arī cilvēki, briežveidīgajiem tā ir ļoti bīstama, jo tiek bojātas smadzeņu šūnas, kā rezultātā dzīvniekam iestājas nāve. Jo īpaši bīstamu šo kaiti padara fakts, ka tā ir lipīga.

Briežveidīgo smadzeņu slimību Eiropā pirmo reizi konstatēja pagājušajā gadā, arī Norvēģijā. Lai novērstu slimības izplatīšanos, Norvēģijas Pārtikas uzraudzības dienests, kas pārrauga arī dzīvnieku veselības problēmas, lēmis atbrīvoties no 2000 ziemeļbriežu.

8. maijā Norvēģijas Zemkopības ministrija devusi zaļo gaismu briežu iznīcināšanai. Ganāmpulks, kas veido aptuveni sešus procentus no kopējā Norvēģijas ziemeļbriežu daudzuma, tikšot iznīcināts līdz 2018. gada 1. maijam.

Komentāri (32)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu