Foto: Brazīlijas policija likvidē «Krekolandiju» un aiztur 40 cilvēkus (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Brazīlijas policija Sanpaulu centrālajā daļā likvidējusi tā dēvēto «Krekolandiju» - vietu, kur gadiem ilgi atklāti tirgotas un lietotas narkotikas, tostarp kreka kokaīns, vēsta Lielbritānijas medijs BBC.

Operācijā piedalījās aptuveni 500 policisti. «Krekolandijas» slēgšanas operācijas gaitā policija aizturējusi aptuveni 40 cilvēkus.

«Krekolandijas» iemītnieki uz policijas operāciju reaģējuši ar dusmām, sabojājot vairākas automašīnas un izdemolējot vairākas tirdzniecības vietas.

Sanpaulu mērs Žoau Dorija uzsvēra, ka policijas operācija iezīmē beigas nesodītai narkotiku apritei attiecīgajā pilsētas daļā.

Mērs arī solīja, ka šo pilsētas daļu paredzēts pakāpeniski sakārtot, nojaucot graustus un uzstādot arī novērošanas kameras.

Savukārt mēra kritiķi pauž viedokli, ka pēc «Krekolandijas» slēgšanas, tās līdzšinējie iemītnieki pārcelsies uz citām pilsētas daļām.

Dorija arī atzīst, ka narkotiku apriti pilsētā, kas ir vēsturiska Sanpaulu problēma, pavisam izskaust būs sarežģīti.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu