Brīdinājums!

Apstiprinu, ka esmu vismaz 18 gadus vecs!

Vācija aptur nelegālo imigrantu deportēšanu uz Afganistānu (24)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Vācija ceturtdien uz laiku apturējusi noraidīto patvēruma meklētāju deportēšanu uz Afganistānu.

Šāds lēmums pieņemts pēc Kabulas diplomātiskajā kvartālā trešdien notikušā sprādziena, kurā dzīvību zaudēja vismaz 90 cilvēki un aptuveni 400 tika ievainoti. Spēcīgajā eksplozijā cieta arī Vācijas vēstniecība.

Lēmumu pieņēma Vācijas kanclere Angela Merkele un Vācijas 16 federālo zemju līderi. Saskaņā ar to deportēšana būs atļauta tikai īpašos gadījumos.

Agrāk vairumam afgāņu, kuru lūgumi pēc patvēruma tika noraidīti, tomēr tika atļauts palikt Vācijā, jo situācija Afganistānā ir bīstama. Taču pagājušajā gadā Berlīne nolēma atzīt daļu Afganistānas par gana drošu, lai sūtītu afgāņus atpakaļ uz turieni.

Pēc Kabulas sprādziena valdība nolēmusi no jauna izanalizēt situāciju drošības jomā Afganistānā. Kamēr tas nebūs paveikts un Vācijas vēstniecība Kabulā nebūs atsākusi darboties normālajā režīmā, nelegālo imigrantu deportēšana ir apturēta.

Komentāri (24)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu