Klaigāšana un nemitīgi strīdi: Kā tikt galā ar spriedzi konfliktu laikā? (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Panthermedia/Scanpix

Nopietns strīds var nopietni ietekmēt pāra attiecības. Iespējams, ka jūs strīdaties par brīvdienu galamērķi, par dārza darbiem vai par to, ka tavs mīļotais cilvēks slikti uzvedies kādā ballītē. Tomēr strīdi nav sliktas laulības pazīme, daudz būtiskāks ir veids, kā jūs strīdaties.

Komunikācijas veids strīda laikā ir ļoti būtisks un tas var gan stiprināt, gan vājināt pāra attiecības. Cilvēkiem ir jāļauj izteikt viedokli par lietām, kas viņus neapmierina, taču svarīgs ir veids, kā šīs lietas tiek teiktas.

Attiecību eksperte Hela Rankela norāda, ka tas ir iespējams un dalās ar padomiem, kas mazinās strīdu intensitāti un satuvinās jūs, ziņo Lielbritānijs medijs «Daily Mail».

Esot attiecībās ar partneri, ir pilnīgi skaidrs, ka viņš tevi ļoti labi pazīst, zina tavas vājības un lietas, kuru dēļ esi viegli ievainojama. Tieši tāpēc ir būtiski partnerim atzīt, ka viņa teiktais tevi sāpinājis. Tā vietā, lai sāktu kliegt uz partneri, kurš tevi aizskāris, atzīsti, ka jūties aizvainota. Attiecību eksperte iesaka izmantot vārdu «auč».

Pasakot «auč», cilvēks parāda, ka viņš ir ievainojams un parāda, ka viņš nevēlas turpināt tādā pašā garā. Tavs partneris noteikti sapratīs, ka esi aizskarta un strīds rimsies.

Tāpat eksperte norāda, ka strīda laikā nevajadzētu izmantot vārdus «tu nekad», jo šādā veidā partnerim netiek sniegta motivācija laboties.

Ir ļoti būtiski būt atklātai, tomēr līdz zināmai robežai - strīdu laikā nevajadzētu izlikties par upuri, čīkstot un nīdot. Protams, šāda veida izturēšanās partnerī radīs vēlmi pažēlot, tomēr tas nav ilgtspējīgs risinājums.

Rankela atklāj, ka tā vietā ir jāļauj partnerim pieņemt pašam savus lēmumus un sensitīvas tēmas izrunāt, atrodot kompromisu.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu