Austrālijā vīrietim zaudētā īkšķa vietā pārstādīts kājas lielais pirksts (30)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SOUTH EASTERN SYDNEY LOCAL HEALTH DISTRICT

Aprīlī 20 gadus vecais fermas darbinieks Zaks Mičels (Zac Mitchell) zaudēja īkšķi darba laikā Austrālijas rietumu daļā – tagad tā vietā viņam pārstādīts kājas lielais pirksts, ziņo «BBC».

«Bullis iespēra manu roku sētā,» par notikušo BBC pastāstījis Mičels. Viņa kolēģi pēc notikušā ievietoja vīrieša īkšķi ēdienu un dzērienu atvēsināšanai paredzētā kastē. Ārsti veikuši divas operācijas, taču pirkstu nav izdevies glābt.

Ārsti kā vienu no iespējamajiem risinājumiem vēlāk piedāvājuši pārstādīt viņa kājas lielo pirkstu zaudētā īkšķa vietā. Mičelam bija nepieciešams ilgs laiks, lai pieņemtu šo lēmumu – operācija Sidnejas slimnīcā (Sydney Eye Hospital) tika veikta tikai jūlija beigās.

«Tā bija nedaudz traka ideja – viņi [pacienti] nevēlas tikt ievainoti citā sava ķermeņa daļā. [..] ja tavai rokai ir četri pirksti, bet nav pret ko tos atspiest, roka zaudē lielāko daļu tās funkciju,» stāsta slimnīcas ķirurgs Šons Niklins (Dr. Sean Nicklin).

Viņš informē, ka kājas īkšķa pārstādīšana neietekmē gaitu vai līdzsvaru un to apliecina arī Mičela māte – divas nedēļas pēc operācijas dēls ir spējīgs staigāt normāli.

Mičels plāno atgriezties darbā, taču viņam būs nepieciešami vēl 12 rehabilitācijas mēneši.

Komentāri (30)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu