ASV vecāki nonāk cietumā pēc nepilngadīgās meitas atdošanas kulta līderim (15)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sputnik/Scanpix

Trešdien, 19. jūlijā, ASV Pensilvānijas štata Baksas (Bucks) apgabala tiesnesis Džefrijs L. Finlijs piesprieda no trīs līdz septiņiem gadiem cietumā vecākiem, kuri 2009. gadā atdeva savu 9 gadus veco meitu kulta līderim, kurš veica seksuālus uzbrukumus meitenei un vismaz piecām no viņas māsām, ziņo CBS.

Tiesā noskaidrots, ka vecāki - 44 gadus vecais Daniels Stolcfuss un 43 gadus vecā Savilla Stolcfusa - vienu no savām deviņām meitām atdeva 52 gadus vecajam Lī Donaldam Kaplanam, jo viņš finansiāli atbalstīja šo ģimeni pēc aiziešanas no amišu kopienas.

Policija arestēja Kaplanu 2016. gada janvārī un atklāja, ka pie viņa dzīvo kopumā 11 meitenes. Ar vecāko, 18 gadus veco meiteni, Stolcfusu pāra meitu, viņš kopā audzināja 3 gadus un 10 mēnešus vecus bērnus.

Šī gada maijā pret Kaplanu tiesā liecināja vairākas no meitenēm, kuras kopā ar viņu dzīvoja kā «sievas». Savukārt Savilla Stolcfusa tiesā atklāja, ka zināja par seksuālo aktivitāti, bet uzskatīja, ka tā varētu būt «laba lieta» - ģimene Kaplanu uztvēra kā pravieti, kurš rīkojas sakarā ar sapņiem, kuros viņam parādās dievs.

Prokurori atzina, ka Kaplans cietušajā ģimenē nodarbojās ar «smadzeņu skalošanu» un manipulēšanu, radot pasauli, kurā bērnu izvarošana ir norma.

Kaplana spriedums tiks paziņots septembrī.

Komentāri (15)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu