Mūzika gudrai auditorijai. Džesijas Veiras uzstāšanās Siguldā (22)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/Apollo

Pirmdien, 31. jūlijā, Siguldas pilsdrupu estrādē uz skatuves kāpa jutekliski elegantā britu dziedātāja Džesija Veira. Šis bija pirmais no trim koncertiem šā gada «Sunset Festival» ietvaros. 

Ierašanās un iesildītāji

Jāatzīst, ka uzvarētāji šoreiz bija tie, kuri no Rīgas vai citām pilsētām uz Siguldu ar auto ieradās laicīgi, jo stāvvietā, kas atradās septiņu minūšu gājienā līdz estrādei, vietu ir tik, cik to ir. Pārējiem gan nācās papūlēties atrast vietiņu savam spēkratam citur.

Jau plkst. 18.30, kad koncerta teritorija uzņēma pirmos apmeklētājus, skatītāji steidza ieņemt labākās saules apspīdētās vietas uz estrādes soliņiem. Pati vakara vaininiece Džesija Veira intervijā portālam «Apollo» pauda cerību, ka viņas uzstāšanās dienā laiks mūs lutinās. Sacīts, darīts! Pa dienu Sigulda piedzīvoja pamatīgu lietu, kas tomēr bija atstājis sekas arī vakarā - uz turpmākajiem koncertiem iesaku apmeklētājiem paņemt kādu sedziņu vai to pašu lietusmēteli, uz kā sēdēt, lai nenāktos koncerta laikā satraukties par mitrajām drēbēm.

Ienākot teritorijā, labajā pusē atradās VIP zona, kurā koncertu varēja vērot no paprāvāka attāluma, kas kvēlākajiem Veiras faniem nepavisam nebija izdevīgi un daudzi steidzās tomēr ieņemt vietas pie skatuves. VIP zonā viesus sagaidīja welcome drink un uzkodas. Arī labierīcības «vipiniekiem» bija turpat, kas festivāla «parastajiem» apmeklētājiem savukārt bija pārbaudījums - lai aizietu uz tualeti, nācās iziet ārpus teritorijas, lai nokārtotu dabiskās vajadzības kādā no nedaudzajām «būdiņām», kas uzstādītas pāris minūšu gājienā līdz estrādei. Varbūt arī tā nebūtu nekāda lielā bēda, tomēr tikšana atpakaļ teritorijā prasa ilgāku laiku, jo vēlreiz jāiziet cauri apsargu apsargātajai teritorijai, kur nākas atkārtoti uzrādīt aproces un dāmām savu somiņu saturu, kas daudziem liek nodomāt - nebūtu nemaz gājis ārā!

Atgriežoties teritorijā, visur, kur skaties – pa labi, pa kreisi – teltis ar dzērieniem un uzkodām, kas nevienā brīdī nerada garas rindas. Alus cienītājiem tika piedāvāts gaišais un ķiršu alus, kas cenu ziņā variē no 3,50 EUR līdz 4,00 EUR. Bija iespējams baudīt arī vīnus un kaut ko no stiprā gala, bet te gan jārēķinās vismaz ar 6,00 EUR par glāzīti.

Kamēr sanākušie viesi baudīja dzērienus, uz skatuves kāpa pirmie iesildītāji, pašmāju «Franco Franco».

Grupa pieteica sevi ar saviem zināmākajiem un enerģiskākajiem «gabaliem», kas šķita nedaudz par agresīvu pirms jutekliskās Veiras uzstāšanās.

Paši grupas dalībnieki gan uzsauca – kārtīgi jāiesildās! 25 minūšu garo uzstāšanos «Franco Franco» noslēdza ar savu hitu «Up», kam sanākušie viesi, lai arī kūtri un vēl «šķidri», tomēr uzgavilēja.

Parasti starp iesildītājiem tiek atskaņota kāda fona mūzika, kas liek nepievērst lielu uzmanību tam, kas notiek uz skatuves. Te gan laikam notika kāda tehniska kļūme un bieži vien bija dzirdams neveikls klusums, kas daudziem sanākušajiem lika saskatīties. Tā nu skatītājiem atlika vien noskatīties, kā grupas cilā savus instrumentus, lai sagatavotos nākamajam priekšnesumam.

Kā otrie iesildītāji uz skatuves kāpa grupa «Rīgas Modes» - pārliecinoši, tomēr savus zināmākos hitus, atšķirībā no «Franco Franco», bija atstājuši Rīgā, tā vietā izvēloties tematiskāku mūziku, kas saskan ar Veiras muzikālo izpildījumu.

Koncerts

Kad otra iesildošā grupa nospēlējusi, līdz «vakara naglas» uznācienam atlikušas vien 40 minūtes. Koncerts sākās precīzi minūti minūtē, jau 21.30 uz skatuves uznāca Veiras pavadošais sastāvs, ko viņa solīja Latvijas publikai – bundzinieks, ģitārists, perkusioniste un pianiste. Skanot skaļām ovācijām un pūlim pieceļoties no ērti iesēdētajiem soliņiem, lai dotos baudīt Veiras mūziku skatuves priekšā, ilgi gaidītā uzstāšanās varēja sākties.

Dziedātāja koncerta laikā ne reizi vien sacīja paldies Latvijas auditorijai, atzīmējot to, ka Siguldas pilsdrupas ir viena no skaistākajām vietām, kur viņa jebkad spēlējusi. Iepriekšējā dienā Veira uzstājās Traķu ezerpilī, Lietuvā, un Sigulda viņai patika labāk!

Veiras komunikācija ar publiku ir sirsnīga un dabiska – viņa uzrunā mazu meitenīti, aicinot viņu uz skatuves dejot. Tāpat Veira visus sēdošos skatītājus aicināja piecelties kājās, lai nāktu tuvāk skatuvei.

Jaunā singla «Midnight» laikā dziedātāja atvainojās publikai, jo nespēja «paņemt» pirmo noti. Un tas ir piedodami, jo viņas mūzika ir pamatīgs izaicinājums dziedātājas balsij. Tiesa gan, Veira bez kautrēšanās paziņoja, ka sāks dziesmu vēlreiz un «Midnight» kļuva par vienu no absolūtajiem vakara favorītiem ar savu jaudīgo skanējumu.

Koncerta laikā tika izpildītas ne tikai Veiras zināmākās «Champagne Kisses», «You & I», «Wildest Moments», bet arī dziesmas no rudenī gaidāmā albuma. Koncertu viņa noslēdza ar «Say You Love Me», kas sarakstīta kopā ar britu dziedātaju Edu Šīranu. Veira, saņemot ziedus no kāda klausītāja, atklāja, ka jūtas kā operas dīva un par godu skaļajām ovācijām nospēlēja vēl pēdējo dziesmu. Koncerts beidzās 15 minūtes pirms pasākuma oficiālās daļas beigām, tomēr šo atlikušo laiku dziedātāja pavadīja ar sanākušajiem klausītājiem. Dziedātāja neatteica nevienam – viņa ar faniem uzņēma zibspuldžu apspīdētus «selfijus», parakstīja vinila plates un pārmija pāris vārdus ar kvēlākajiem faniem, kuri zināja teju visas dziesmas, kas izskanēja koncertā.

Pēc koncerta palika neliela mazuma piegarša, gribējās dzirdēt vēl, bet varbūt laba nemaz daudz nevajag. Tas bija brīnišķīgs muzikāls baudījums pirmdienas vakarā, kas nebūt nav paredzēts visiem. Pati Veira pirms koncerta Latvijā neslēpa, ka vēlas iekarot mūsu sirdis. Tas viņai izdevās.

Starp citu, Džesija Veira ir, iespējams, viena no retajām dziedātājām, kura uz skatuves lieliski izskatās ar «sīpoliņu» uz galvas. Gaidām jauno albumu un vēl kādu uzstāšanos Latvijā.

Komentāri (22)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu