Pārpildīta lidmašīna palidojusi garām Ziemeļkorejas raķetes nokrišanas vietai vien desmit minūtes pēc notikušā (34)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Pilna pasažieru lidmašīna, kas bija ceļā uz Tokiju, šķērsojusi Ziemeļkorejas ballistiskās raķetes nokrišanas vietu vien desmit minūtes pēc raķetes izmēģinājuma, vēsta britu medijs «The Telegraph», atsaucoties uz ASV kanālu «ABC News». 

Tiek vēstīts, ka «Air France» lidmašīnā, kura lidoja no Parīzes uz Tokiju, atradās 323 cilvēki. Lidmašīna pārlidoja Japānas otras lielākās salas Hokaido rietumus. Īsi pirms tam Japāņu jūrā, netālu no Okuširi salas krasta, nokrita starpkontinentālā raķete, kuru izmēģināja Ziemeļkoreja.

Meteonovērošanas kamera fiksējusi, kā raķete «Hwasong 14» atgriežas Zemes atmosfērā, un minūtes desmit vēlāk netālu no šīs vietas lidojusi arī pasažieru lidmašīna.

Ziņojumā «Air France» norādīja, ka Ziemeļkorejas raķešu izmēģinājuma zonas nav bijušas lidmašīnas maršrutā, tādēļ lidojums norisinājies bez incidentiem.

«Sadarbojoties ar varasiestādēm, «Air France» nepārtraukti analizē potenciāli bīstamās zonas, un attiecīgi tiek pārstrādāti lidojuma plāni,» teikts ziņojumā.

Iepriekš vēstīts, ka piektdien notika Ziemeļkorejas kārtējais starpkontinentālo raķešu izmēģinājums. Tas notika pilnīgā slepenībā, un iepriekš netika ziņots ne par tā norises vietu vai laiku.

Tiesa, Pentagona runasvīrs kapteinis Džefs Deiviss norādīja, ka pirmais izmēģinājums 4. jūlijā varēja radīt sliktas sekas, jo raķete krita vietā, kuru aktīvi izmanto komerciālie lidaparāti.

«Tā [raķete] uzlidoja kosmosā un nokrita Japānas ekskluzīvajā ekonomiskajā zonā, un šī ir zona, kuru aktīvi izmanto gan aviokompānijas, gan komerciālie un zvejas kuģi. Visi šie izmēģinājumi ir pilnībā nekoordinēti,» teica Deiviss.

Iepriekš jau ir bijis līdzīgs gadījums - 2014. gada martā «China Southern Airlines» lidmašīna ar vairāk nekā 200 cilvēkiem uz borta lidoja maršrutā, kas saskārās ar Ziemeļkorejas izšautās raķetes trajektoriju. Raķete šajā vietā lidoja vien septiņas minūtes pirms tam, kad trajektoriju šķērsoja pasažieru lidmašīna.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu