Katoļu baznīca viltīgi atsaka izmaksāt kompensācijas seksuālo noziegumu upuriem (196)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Katoļu baznīca Apvienotajā Karalistē izmanto nepilnības likumdošanā, lai atteiktu kompensācijas bērniem, kurus seksuāli izmantojuši baznīcas darbinieki, ziņo «The Independent».

Krimināla rakstura ievainojumu kompensācijas shēma, kas ir 2012. gadā dibināta valsts aģentūra, atsaka kompensācijas upuriem, jo seksuālās darbības esot veiktas, balstoties uz abpusēju vienošanos, brīdina labdarības organizācijas.

Upuru advokāti vērš sabiedrības uzmanību uz to, ka šis attaisnojums no baznīcas puses tiek izmantots arvien biežāk, taču šādu gadījumu skaits joprojām ir salīdzinoši mazs.

Labdarības organizācija «Victim Support» («Upuru atbalsts») ziņo par vienu šādu gadījumu, kurā iesaistīta 12 gadus veca meitene. 21 gadu vecs vīrietis viņai devis alkoholu, ievedis mežā un seksuāli izmantojis – cietušajai atteikta kompensācija, jo viņa labprātīgi devusies uz mežu ar šo pedofilu.

«Neviens bērns nekad nav devis atļauju tikt ļaunprātīgi izmantotam, un šis attaisnojums, lai arī ne bieži izmantots, rada bažas. [..] Esmu kontaktējusies ar Tieslietu ministriju un valdībai steidzami vajadzētu spriest par to, kā novērst šo problēmu,» paziņoja Anglijas Bērnu lietu komisāre Anna Lonfīlda (Anne Longfield).

Kopš valsts aģentūras dibināšanas tā kopumā atteikusi kompensācijas aptuveni 700 seksuāli izmantotiem bērniem.

Komentāri (196)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu