Stoltenbergs: NATO nepieļaus, ka Afganistāna kļūst par teroristu patvērumu (37)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

NATO nepieļaus, ka Afganistāna kļūst par drošu patvērumu teroristiem, otrdien paziņoja alianses ģenerālsekretārs Jenss Stoltenbergs, vienlaikus paužot gandarījumu par ASV prezidenta Donalda Trampa plānu nosūtīt uz Afganistānu papildspēkus.

«Mūsu mērķis joprojām ir garantēt, ka Afganistāna nekad nekļūst par drošu patvērumu teroristiem, kas varētu uzbrukt mūsu pašu valstīm,» teikts Stoltenberga paziņojumā.

«Es pozitīvi vērtēju prezidenta Trampa jauno, koalīcijā bāzēto pieeju Afganistānai un reģionam,» norādīja Stoltenbergs, pieminot, ka Afganistānā izvietoti 12 000 NATO karavīru.

NATO Afganistānā atbildību par drošības jomu 2014. gadā nodeva afgāņu spēkiem, atgādināja alianses vadītājs, piebilstot, ka Afganistānai šobrīd ir 350 000 karavīru un policistu.

Vairāk nekā 15 valstu solījušas sniegt papildu ieguldījumu alianses misijā Afganistānā, viņš sacīja.

Tramps pirmdien pavēra ceļu tam, lai uz Afganistānu nosūtītu vēl vairākus tūkstošus ASV karavīru, šādi atkāpjoties no sava solījuma ātri izbeigt Amerikas ilgāko karu, kas aizsākās pēc 2001.gada 11. septembra teroraktiem.

Prezidents brīdināja, ka pārsteidzīga aiziešana no Afganistānas radīs vakuumu, kas nāks par labu džihādistu grupējumiem.

«Straujas aiziešanas sekas ir gan paredzamas, gan nepieņemamas,» savā Afganistānas stratēģijai paredzētajā runā uzsvēra Tramps.

«Pārsteidzīga aiziešana radītu vakuumu, ko teroristi - tostarp «Islāma valsts» un «Al Qaeda» - nekavējoties aizpildītu, tieši tāpat, kā tas notika pirms 11. septembra» teroraktiem, norādīja prezidents.

Komentāri (37)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu