Uzņēmumu «Telia» soda teju viena miljarda dolāru apmērā par korupciju Uzbekistānā (34)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Makare/LETA

Zviedrijas telekomunikāciju uzņēmumam «Telia Company» piešķirtais naudassods gandrīz viena miljarda dolāru apmērā saistībā ar korupciju Uzbekistānā neietekmēs uzņēmuma darbu Ziemeļu un Baltijas valstīs, aģentūru LETA informēja uzņēmuma Preses dienests.

Uzņēmuma pārstāvji norādīja, ka «Telia Company» jau iepriekš, gada pirmajā ceturksnī rezervēja nepieciešamos līdzekļus, tādēļ noslēgtā vienošanās nekādā mērā neietekmēs un nemainīs «Telia Company» finanšu perspektīvas un darbības stratēģijas fokusu uz Ziemeļu un Baltijas valstīm.

Kā ziņots, «Telia Company» maksās naudassodu gandrīz viena miljarda dolāru apmērā, lai ASV, Zviedrijā un Nīderlandē izbeigtu izmeklēšanas saistībā ar korupciju Uzbekistānā, ceturtdien paziņoja ASV Tieslietu ministrija.

ASV Tieslietu ministrija norādīja, ka uzņēmums ar korupcijas palīdzību izveidoja ienesīgu telekomunikāciju biznesu Uzbekistānā, izmantojot kukuļus, kas tika maksāti caur banku kontiem Ņujorkā.

«Telia Company» ir divu Latvijā strādājošu telekomunikāciju uzņēmumu - «Lattelecom» un «Latvijas Mobilais telefons» līdzīpašnieks.

Komentāri (34)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu