Rinkēvičs: Darīsim visu, lai Krimas pretlikumīgās okupācijas jautājums nepazustu no starptautiskās dienaskārtības (441)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/Scanpix

Latvija darīs visu, lai Krimas pretlikumīgās okupācijas jautājums nepazustu no dienaskārtības starptautiskajās organizācijās un Eiropas Savienībā, šodien preses konferencē ar Ukrainas ārlietu ministru Pavlo Kļimkinu sacīja Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (V).

Politiķis akcentēja, ka Latvija stingri atbalsta un turpinās atbalstīt Ukrainas teritoriālo vienotību.

Rinkēvičs arī vērsa uzmanību uz «ļoti satraucošajiem signāliem, kas saņemti par cilvēktiesību situācijas pasliktināšanos Krimā». Abi ārlietu ministri pārrunājuši arī gadījumus, kad absolūti nepamatoti tiek notiesāti un ieslodzīti cietumā Krimas tatāru aktīvisti.

Krievijai ir jāpārtrauc vajāt Krimas tatāri un absolūti stingri ir jāievēro starptautisko organizāciju rekomendācijas par cilvēktiesību ievērošanu, uzsvēra Rinkēvičs.

Latvijas ārlietu ministrs pozitīvi novērtēja ļoti aktīvo un intensīvo dialogu starp Latviju un Ukrainu, norādot, ka ar Kļimkinu pārrunāti vairāki praktiski jautājumu, tajā skaitā ekonomiskās tirdzniecības attiecības.

Kā ziņots, šonedēļ divas dienas Latvijā darba vizītē uzturas Ukrainas ārlietu ministrs Kļimkins. Ukrainas ārlietu ministrs piedalīsies Rīgas konferences diskusijās par Ukrainas reformām un nākotnes alternatīvām.

Komentāri (441)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu