Noskaidrots, kāpēc strādāt no mājām ir labi (27)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: otubo, CC BY-SA 2.0

Pastāv uzskats, ka cilvēki, kuri strādā no mājām, mēdz slinkot, snaust un nekvalitatīvi izdarīt savus darba pienākumus, tomēr jaunā pētījumā pierādīts, ka tā gluži nav, proti, ja cilvēks strādā no mājām, viņš ir daudz produktīvāks, jo baidās tikt apsūdzēts slinkošanā, kā arī nepļāpā ar kolēģiem.

New Technology, Work and Employment

Eksperti skaidro, ka visbiežāk būt uzcītīgiem spiež bailes izskatīties slinkiem, kā arī kolēģu trūkums, jo mājās laiks netiek tērēts apspriežot ar kolēģiem lietas, kas nav saistītas ar darbu. Turklāt attālinātiem darbiniekiem ir daudz labāka darba ētika.

Kā liecina jaunākie statistikas dati par trīs gadus lielu periodu, Lielbritānijā vien ir vairāk nekā četri miljoni cilvēku, kas vismaz pusi no sava darba laika pavada, strādājot no mājām.

«Mūsdienās darbs aizvien mazāk nozīmē tikai sēdēšanu birojos, fabrikās vai veikalos, tāpēc tie, kas strādā attālināti, bieži cenšas pierādīt savu produktivitāti,» komentēja pētījuma autors Alans Felsteds.

Tomēr attālinātam darbam pastāv arī savas ēnas puses, jo darbiniekiem bieži vien rodas grūtības nodalīt darbu no personiskās dzīves, kā arī saprātīgi organizēt savu laiku, neieslīgstot galējībās.

Komentāri (27)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu