Aprit 100 gadi kopš Dievmātes pēdējās parādīšanās Fatimā (167)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA/Scanpix

Pirms 100 gadiem, 1917. gada 13. oktobrī, Fatimā, Portugālē, notika pēdējā Dievmātes Marijas brīnumainā parādīšanās trīs ganiem: Francisko, viņa māsai Jacintai un māsīcai Lūcijai. Kopā Dievmāte uz Zemes virsas pusgada laikā kāpa sešas reizes.

Kā vēstīts vietnē «Katolis», Jaunavu Mariju pasaulei kā gaismas, miera un cerības ziņnesi nosūtīja Dievs. Pirmā parādīšanās Fatimā, Portugālē, notika 1917. gada 13. maijā nelielā zemes gabalā Kovo da Irijā. Pēc tam Dievmāte 13. datumā ik mēnesi pusgada laikā – no maija līdz oktobrim – parādījās trīs ganiņiem: Francisko, viņa māsai Jacintai un māsīcai Lūcijai.

Ar bērnu starpniecību Dievmāte Marija pasaulei atklāja svarīgus vēstījumus, kas skāra aktuālās problēmas. Parādoties bērniem, kuri, neko nenojauzdami, spēlējās ar Rožukroni, Dievmāte, spožas gaismas ieskauta, aicināja viņus katru dienu skaitīt Rožukroni par godu Rožukroņa Karalienei, lai tā ieviestu mieru pasaulē un likvidētu Pirmo pasaules karu.

Savukārt otrajā parādīšanās reizē Dievmāte mazajiem ganiņiem skaidroja, ka Jēzus Kristus vēlas, lai visa pasaule godinātu Viņas tikumīgo sirdi, tādējādi glābjot grēciniekus.

Nākamajās trīs parādīšanās reizēs Dievmāte bērniem atklāja arvien vairāk informācijas, kā arī dažādus noslēpumus, to skaitā informāciju par paredzamajām, totalitārisma režīmu īstenotajām kristiešu vajāšanām un moceklību 20. gadsimtā. Šo noslēpumu plašākai sabiedrībai Baznīca atklāja tikai 2000. gadā.

Pēdējā parādīšanās reizē, 1917. gada 13. oktobrī, Dievmātes parādīšanos, kas izpaudās brīnumā jeb saules dejā, pieredzēja apmēram 70 tūkstoši cilvēku. Brīnuma laikā saule kā milzīgs sudraba disks milzīgā ātrumā virpuļoja dejā, izstarojot spilgtas krāsas, kas atstarojās koku lapotnēs, zemē, cilvēku sejās un apģērbā.

Lai godinātu Dievmātes vēstījumu, noslēdzoties simtgadei kopš viņas parādīšanās Fatimā, V.E. Rīgas metropolīts arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs ir vērsies ar oficiālu aicinājumu pie priesteriem un draudžu ticīgajiem «iespēju robežās šā gada 13. oktobrī gavēt ar maizi un ūdeni, kā arī lūgties četras Rožukroņa daļas».

Komentāri (167)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu