Katalonijas līderiem draud apsūdzība par dumpi un musināšanu (69)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: MARISCAL / EFE

Spānijas ģenerālprokurors aicinājis apsūdzēt Katalonijas līderus dumpja rīkošanā, ziņo raidorganizācija BBC. Kā zināms, Spānija cenšas atgūt tiešu kontroli pār Katalonijas reģionu pēc tam, kad Katalonijas reģionālais parlaments pasludināja neatkarību.

(Papildināta ziņa.)

Spānijas ģenerālprokurors Hosē Manuels Masa aicinājis Katalonijas politiķiem, kas virzīja neatkarības pasludināšanu, izvirzīt apsūdzību arī par musināšanu un provokācijām, kā arī par nelikumīgu valsts līdzekļu izlietošanu, norāda aģentūra «Reuters».

Par šīm apsūdzībām attiecīgi draud 30, 15 un sešus gadus ilgi cietumsodi.

Spānijas likumdošana paredz, ka Masas prasība vēl jāizskata tiesnesim.

Masa norādīja, ka lūgs tiesai piemērot apsūdzētajām amatpersonām drošības līdzekļus, taču neatklāja, vai tiks prasīta viņu tūlītēja apcietināšana.

Masa pavēstīja, ka viena prasība iesniegta Spānijas Nacionālajā tiesā, taču neatklāja apsūdzēto amatpersonu vārdus, tomēr ir skaidrs, ka starp tām ir Katalonijas reģionālās valdības premjerministrs Karless Pudždemons un viņa vietnieks Urials Džunkerass.

Otra prasība iesniegta Augstākajā tiesā pret Katalonijas parlamenta vadību, un starp apsūdzētajiem acīmredzami ir reģionālā parlamenta spīkere Karme Forkadelja.

Katalonijas reģionālais parlaments piektdien nobalsoja par neatkarības pasludināšanu no Spānijas. Īsi pēc tam Spānijas Senāts nobalsoja par tiešas pārvaldes atjaunošanu Katalonijā.

Spānijas premjers Marjano Rahojs piektdien atlaida Katalonijas valdību un parlamentu, izsludinot jaunas reģionālās vēlēšanas 21.decembrī.

Komentāri (69)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu