Navaļnijs sūdz tiesā Putinu (71)

LETA/BBC
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Kremļa opozicionārs Aleksejs Navaļnijs
Kremļa opozicionārs Aleksejs Navaļnijs Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Krievijas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs trešdien savā blogā paziņoja, ka «sūdz tiesā» Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu un viņa administrāciju. Šis lēmums ir saistīts ar to, ka varasiestādes Navaļnijam liedz tikties ar vēlētājiem.

«Katru nedēļu mēs iesniedzam aptuveni 200 pieteikumu [par tikšanos rīkošanu], un it visur ir atteikumi,» skaidroja Navaļnijs.

«Pilsētu administrācijas visā valstī darbojas organizēti, sinhroni un atbilstoši rīkojumiem no Maskavas,» uzsvēra opozicionārs, turklāt rīkojumus dod pats valsts galva.

Turpmāk tikšanās ar vēlētājiem notiks vietās, kas tiks īrētas no privātpersonām.

«Reģionos meklējam godīgus, bezbailīgus cilvēkus,» kurus nevar iebiedēt, uzsvēra Navaļnijs.

Viņš atgādināja par atgadījumu Irkutskā, kur kāds uzņēmējs opozicionāra kampaņai piedāvājis vietu mītiņam. Pēc šī piedāvājuma izteikšanas pie uzņēmēja biroja durvīm uzkarināta cūkas galva.

41 gadu vecais Navaļnijs grasās balotēties 2018.gada prezidenta vēlēšanās, kaut arī amatpersonas apgalvo, ka oficiāli viņam šādas iespējas nav, jo viņš izcieš nosacītu cietumsodu par krāpšanu. Navaļnijs norāda, ka konstitūcija viņam to neliedz.

Komentāri (71)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu