Turcija izdod orderus 99 cilvēku aizturēšanai saistībā ar puča mēģinājumu (4)

LETA/REUTERS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Turcijas varasiestādes izdevušas orderus vēl 99 cilvēku, tostarp ārstu un juristu, aizturēšanai saistībā ar pagājušā gada jūlijā notikušo apvērsuma mēģinājumu, ceturtdien ziņo aģentūra «Anadolu». 78 no šiem cilvēkiem jau ir aizturēti, vēsta aģentūra.

Viņi tiek turēti aizdomās par šifrētas ziņu sūtīšanas lietotnes «ByLock» izmantošanu. Turcijas valdība uzskata, ka šo lietotni saziņā izmantojuši ASV dzīvojošā un Turcijā par apvērsuma organizēšanu apsūdzētā islāma garīdznieka Fetullas Gilena sekotāji.

«Anadolu» ziņo, ka drošības spēki meklē pārējos aizdomās turamos Antaljas provincē, Turcijas dienvidos.

Turcija ir identificējusi 215 092 «ByLock» lietotājus un sākusi izmeklēšanu pret 23 171 no viņiem, šonedēļ paziņoja Turcijas iekšlietu ministrs Abdulhamits Gils.

Turcijā pēc apvērsuma mēģinājuma tika ieviests ārkārtas stāvoklis, bet par saistību ar puču cietumos ieslodzīti apmēram 50 000 cilvēku, tostarp karavīri, skolotāji un žurnālisti, liecina tieslietu ministra sniegtā informācija.

Cilvēktiesību aizstāvju organizācijas un vairāki Turcijas sabiedrotie Rietumos ir pauduši bažas par Turcijas reakciju, baidoties, ka Ankara izmanto apvērsumu kā ieganstu, lai apspiestu disidentus.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu