Sīrijas opozīcija vienojas nosūtīt vienotu delegāciju uz miera sarunām Ženēvā (48)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Sīrijas opozīcija piektdienas rītā paziņoja, ka ir panākusi vienošanos nosūtīt vienotu delegāciju uz ANO vadītajām Sīrijas miera sarunām, kuras nākamnedēļ atsāksies Ženēvā.

Opozīcija nāca klajā ar šo paziņojumu Saūda Arābijas atbalstītas tikšanās otrajā dienā. Apmēram 140 opozīcijas pārstāvju ir sapulcējušies Rijādā, lai apvienotu savus spēkus pirms tiešām sarunām ar Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmu 28.novembrī Ženēvā.

Vairākās ANO rīkoto sarunu kārtās nav izdevies panākt, lai tiktu izbeigts sešus gadus ilgušais karš Sīrijā, kurā nogalināti vairāk nekā 330 000 cilvēku un savas mājas atstājuši vairāki miljoni.

«Mēs esam vienojušies ar diviem citiem [opozīcijas] atzariem nosūtīt vienotu delegāciju, lai piedalītos tiešajās sarunās Ženēvā,» reportieriem Rijādā sacīja Sīrijas opozīcijas Augstās sarunu komitejas loceklis Basma Kodmani.

Viņš piebilda, ka piektdien tiks rīkotas jaunas tikšanās, lai galīgi vienotos par katra grupējuma pārstāvju skaitu un viņu vārdiem šajā delegācijā, kurā būs apmēram 50 dalībnieku.

Ir ziņots, ka Kairā bāzēts Sīrijas opozīcijas grupējums pirms tam ceturtdien vienojās apvienot spēkus ar citiem opozīcijas grupējumiem, tai skaitā ar Saūda Arābijas atbalstīto Augsto sarunu komiteju un Stambulā bāzēto Nacionālo koalīciju.

Kodmani paziņojums netieši norāda, ka arī Maskavā bāzēts Sīrijas opozīcijas grupējums piekritis pievienoties šai delegācijai.

Komentāri (48)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu