Vadītājs stiprā reibumā dod 150 eiro lielu kukuli (21)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Simon Lieschke, CC BY-NC 2.0

Svētdienas pēcpusdienā, 26.novembrī, ap pulksten 12.00 Rīgā, Parādes ielā, likumsargi apturēja kādu VW markas automašīnu. Veicot pārbaudi, policisti konstatēja, ka pie automašīnas stūres sēdies 1968.gadā dzimis vīrietis, kurš vadījis savu spēkratu 2,8% reibumā. Cenšoties izvairīties no soda, autobraucējs likumsargiem piedāvājis kukuli 150 eiro apmērā. Par šo gadījumu uzsākts kriminālprocess par kukuļdošanu.

Šī gada desmit mēnešos ceļu satiksmes uzraudzības jomā kopumā fiksēti 77 gadījumi, kad likumsargiem piedāvāts kukulis ar mērķi izvairīties no soda. Jāpiebilst, ka 21 gadījumā kukuli likumsargiem piedāvājuši ārzemnieki.

Visvairāk – 43 kukuļdošanas gadījumu atklāts Zemgales reģionā, savukārt Rīgas reģionā līdz 11.novembrim fiksēti 12 kukuļdošanas gadījumi. Attiecīgi Vidzemes reģionā policisti fiksējuši deviņus, Kurzemes reģionā – astoņus, bet Latgales reģionā – piecus kukuļdošanas gadījumus.

Policistiem dotās kukuļu summas mērāmas desmitos līdz vairākos simtos eiro. VP apkopotā statistika liecina, ka lielākā summa, ko šogad desmit mēnešos kāds likumpārkāpējs piedāvājis policistiem ir 1000 eiro, savukārt mazākā – 10 eiro. Kopumā piedāvāto kukuļu apmēri šogad sasnieguši 6985 eiro.

Valsts policija atgādina, ka par kukuļdošanu likumā paredzēts sods ar brīvības atņemšanu līdz pieciem gadiem, īslaicīga brīvības atņemšana, naudas sods vai piespiedu darbs.

Komentāri (21)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu