Dienvidkoreja paziņo, ka Ziemeļkoreja veikusi jaunu raķetes izmēģinājumu (139)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: STR / KCNA VIA KNS

Ziemeļkoreja veikusi jaunu ballistiskās raķetes izmēģinājumu, atsaucoties uz avotiem militārajās aprindās, ziņo Dienvidkorejas mediji.

«Iespējamo» raķetes palaišanu izmeklē arī Pentagons, ziņo BBC.

Tiek uzskatīts, ka raķete palaista ap plkst.3.30 pēc vietējā laika. Dienvidkorejas mediji vēsta, ka tā palaista no Phjonsonas un raidīta austrumu virzienā.

Japānas Aizsardzības ministrija pieļauj, ka raķete iekritusi Japānas ekskluzīvās ekonomiskās zonas ūdeņos, ziņo vietējā raidorganizācija NHK.

Dienvidkoreja un ASV kopīgi analizē nesenākā izmēģinājuma trajektoriju, teikts Dienvidkorejas bruņoto spēku vadības publicētajā paziņojumā presei.

ASV drošības un izlūkošanas dienesti bija neziņā par to, kāpēc Ziemeļkoreja pēc aktīvāka raķešu izmēģinājumu perioda savas aktivitātes apstādināja uz diviem mēnešiem, ziņo CNN. No šī gada februāra līdz septembrim noslēgtā kodolvalsts veikusi 15 izmēģinājumus, izmantojot tajos 22 raķetes.

Komentāri (139)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu