Bijušais Trampa padomnieks Maikls Flinns apspriedis Krievijai noteikto sankciju atcelšanu (117)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

Ziņu aģentūra Reuters vēsta par plānu, ko bijušais ASV prezidenta padomnieks nacionālās drošības jautājumos Maikls Flinns apspriedis ar Krievijas pārstāvjiem. Šajā plānā bija paredzēts, ka gadījumā, ja ASV prezidenta vēlēšanās uzvarētu Donalds Tramps, viņa bijušais padomnieks atbalstītu kodolreaktoru celtniecību Tuvajos Austrumos un Krievijai noteikto sankciju atcelšanu, tā ziņo Radio Svoboda.

Šajā AES celtniecībā piedalītos Krievijas kompānija «Apvienotās mašīnbūves rūpnīcas», kas pašlaik ir iekļauta ASV sankciju sarakstā.

Reuters rīcībā esošā informācija liecina, ka aģentūrā «ACU Strategic Partners», kas nodarbojas ar konsultēšanu kodolenerģētikas jomā, apgalvoja, ka Tramps bijis ieinteresēts sadarbībā ar Krieviju. Šo ideju, saskaņā ar aģentūras rīcībā esošo informāciju, aktīvi atbalstījis bijušais prezidenta padomnieks Maikls Flinns.

Reuters apgalvo, ka ASV arī plānoja palīdzēt Ukrainas kompānijai «Turboatom» iegūt kontraktu 45 miljonu ASV dolāru vērtībā, lai tā palīdzētu būvēt turbīnas kodolreaktoriem Saūda Arābijā un citās Tuvo Austrumu valstīs. Tika uzskatīts, ka apmaiņā pret šādu atbalstu Kijeva piekāptos un samierinātos ar sankciju atcelšanu pret Krieviju.

Baltajā namā un aģentūrā ACU šo ziņu aģentūras Reuters izplatīto informāciju pagaidām neviens nav komentējis.

Kā ziņots, ka Maikls Flinns jau iepriekš atzinies nepatiesas informācijas sniegšanā ASV Federālajam Izmeklēšanas birojam.

Komentāri (117)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu