Trešdien uguns laupījusi divu cilvēku dzīvības (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: BNS foto/LETA

Aizvadītajā diennaktī ugunsgrēkos gājuši bojā divi cilvēki, bet vēl viens cietis, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) apkopotā operatīvā informācija.

(Papildināta visa ziņa.)

Plkst.10.49 ugunsdzēsēji steidzās uz Limbažu novada Vidrižu pagastu, kur dega divstāvu dzīvojamā māja. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamā māja 240 kvadrātmetru platībā un tās daļai iebrucis jumts, griesti un koka konstrukcijas.

Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Plkst.19.51 šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Plkst.14.07 VUGD saņēma izsaukumu uz Dagdas novada Andrupenes pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies vienstāva dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka deg dzīvojamā māja 80 kvadrātmetru platībā un tai ir iebrucis jumts.

Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 17.37.

Vakar plkst.21.59 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Tērauda ielu Liepājā, kur divstāvu dzīvojamā mājā bija jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ēkas otrā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas trīs kvadrātmetru platībā. No piedūmotās mājas ugunsdzēsēji izglāba divus cilvēkus, no kuriem viens bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības mediķiem.

Pirms VUGD ierašanās no mājas evakuējās seši cilvēki. Ugunsgrēks likvidēts plkst. 23.03.

Plkst. 22.50 VUGD saņēma izsaukumu uz Priekules novada Kalētu pagastu, kur ugunsgrēks bija izcēlies fermā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg fermas ēka 300 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no fermas tika evakuēti 20 mājlopi. Ugunsgrēkā sadega viens mājlops un cieta viens. Šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks likvidēts plkst.6.05.

Trešdien ugunsdzēsēji kopumā saņēmuši 33 izsaukumus - dzēsti 16 ugunsgrēki, veikti 13 glābšanas darbi, bet četri izsaukumi izrādījušies maldinoši.

No visiem 16 ugunsgrēkiem deviņi dzēsti novados, trīs Rīgā, bet četri citās pilsētās.

Kopš gada sākuma valstī reģistrēts kopskaitā 8541 ugunsgrēks, tostarp 2253 kūlas degšanas gadījumi. No 1.janvāra līdz šodienai ugunsgrēkos cietuši 367, bet gājuši bojā 78 cilvēki, tostarp trīs nepilngadīgie.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu