Iniciatīva par iespēju bargāk sodīt viltus ziņu portālus (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/SCANPIX

Sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" sākta parakstu vākšana par iespēju bargāk sodīt portālus, kas izplata nepatiesas jeb viltus ziņas.

Kā iniciatīvas pārstāvis norādīts Toms Brūveris. Viņš piedāvā smagāk sodīt, piemēram, tādus portālus kā "neticams.lv", "redzets.lv", "delffi.lv", kuri izplata informāciju par traģēdijām, kuras nemaz nav notikušas. Brūveris pārliecināts, ka daudzi cilvēki neatkarīgi no viņu vecuma šādām ziņām notic un tiek maldināti.

Viņš piedāvā par šādu rīcību piespriest bargus naudas sodus - sākot no 300 eiro līdz 800 eiro. Tāpat varētu apsvērt sabiedrisko darbu vai brīvības atņemšanas piespriešanu, norāda Brūveris.

Iniciatīvas pieteikumā pausts, ka tādā veidā sabiedrība netiks maldināta ar viltus ziņām un iedzīvotāji varēs dzīvot mierīgi un bez satraukuma.

Kā ziņots, pēdējā laikā internetā tiek izplatīts liels daudzums viltus ziņu. Piemēram, jūlija sākumā vietnē "redzams.net" tika publicēta informācija, ka 15.jūlijā sabrucis tirdzniecības parks "Alfa", kā rezultātā vairāki cilvēki cietuši un simtiem gājuši bojā. Ar šo viltus ziņu bija dalījušies vairāki sociālā tīkla "Facebook" lietotāji. Vietnē "redzams.net" bija ievietotas arī citas viltus ziņas, piemēram, ka, sākoties jaunajam mācību gadam, katrs skolēns saņems 300 eiro mēnesī.

Iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis (V) iekšlietu dienestu vārdā jau solījis darīt visu, lai identificētu un aizturētu šos viltus ziņu izplatītājus.

Tāpat Iekšlietu ministrijā (IeM) notiek vienota ārkārtas situāciju zvanu kontaktcentra izveide, lai iedzīvotāji, zvanot pa vienu numuru, varētu saņemt informāciju no operatīvajiem dienestiem, aģentūrai LETA iepriekš pastāstīja ministrs.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu