Vieglie arbūza salāti ar zilo sieru un valriekstiem

Sieviete
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: pexels.com

Kad ir tik karsti, ka negribas karsēties virtuvē pie plīts, pagatavo salātus, kuru pamatsastāvdaļa ir arbūzs!

Jaunākajā žurnālā "Ieva" lasi, kā pagatavot vasarīgus un vieglus ēdienus! Lūk, viens no tiem - arbūza salāti ar zilo sieru un valriekstiem.

4 porcijas:

• 1/2 neliela arbūza; 

• 100 g valriekstu;

• 200 g zilā siera; 

• sauja piparmētru lapiņu;

• 2 ēdamkarotes sarkanvīna etiķa;

• 2 ēdamkarotes olīveļļas;

• sāls, pipari.

Valriekstus sausā pannā apgrauzdē, noliek atdzist. Sakuļ kopā sarkanvīna etiķi ar eļļu, pievieno sāli. Arbūza pusi pārgriež uz pusēm un katru daļu vēlreiz uz pusēm. Nogriež mizu, mīkstumam izlasa sēkliņas un sagriež to trīsstūrainās šķēlītēs. Arī zilo sieru sagriež šķēlītēs vai salauž gabaliņos. Arbūza šķēlītes un sieru kārto šķīvjos un pārlaista ar pagatavoto etiķa un eļļas mērci, uzber sadrupinātus riekstus un piparmētru lapiņas, pārkaisa piparus. Salātiem var pievienot avenes vai mellenes, sarkanvīna etiķi var aizstāt ar citrona sulu. 

Par citām aktuālajām vasaras receptēm lasi jaunākajā žurnālā "Ieva".

Arbūzs
Arbūzs Foto: pixabay
KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu