Ar jauno mācību gadu tiks ieviestas izmaiņas satiksmē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Lita Krone / LETA

Jaunais mācību gads ieviesīs izmaiņas gan sabiedriskā transporta kustību sarakstos, gan ātruma ierobežojumos pie skolām, informē "Rīgas satiksme" un Rīgas domes Satiksmes departaments.

No 1.septembra atsevišķiem SIA "Rīgas satiksme" sabiedriskā transporta maršrutiem tiks noteikts jauns kustības saraksts darba dienām un brīvdienām, norāda uzņēmuma pārstāvis Viktors Zaķis.

Kā skaidroja Zaķis, palielinoties pasažieru plūsmai, kas saistīts ar skolēnu, studentu brīvlaika un iedzīvotāju atvaļinājumu laika beigām, kustības saraksta izmaiņas tiks veiktas izmaiņas 9., 12., 37. un 41.autobusa maršrutos darba dienās, 15. un 31.autobusu maršrutos brīvdienās, 14.trolejbusa maršrutā darba dienās un 12., 15., 17., 22. un 25.trolejbusu maršrutos darba dienās un brīvdienās.

3.trolejbusa un 11.autobusa maršrutā tiks veiktas nelielas korekcijas arī atiešanas laikos no pieturvietām pilsētas centra virzienā darba dienās un brīvdienās. Atiešanas laiki no galapunktiem nemainīsies.

14.autobusa maršrutā, braucot galapunkta "Abrenes iela" virzienā, tiks ieviesta pieturvieta "Centrālā stacija".

Rīgas domes Satiksmes departaments informē, ka, sākoties jaunajam mācību gadam, pie Rīgas izglītības iestādēm pakāpeniski tiks atjaunoti ātruma ierobežojumi līdz 30 kilometriem stundā. 

Departaments aicina autovadītājus skolu apkārtnē braukt īpaši uzmanīgi un piesardzīgi, kā arī ar izpratni izturēties pret bērniem, kuri pēc vasaras brīvlaika atgriezušies pilsētā un, iespējams, piemirsuši par Ceļu satiksmes noteikumiem un drošību uz ielām.

Autovadītāji aicināti ātrumu samazināt īpaši tajās vietās, kur visbiežāk pulcējas bērni un jaunieši. Tāpat autovadītājiem jārēķinās ar lielāku gājēju, tostarp bērnu, plūsmu.

Tāpat Rīgas maģistrālajās ielās pie galvaspilsētas robežas nedēļas nogalē tiks uzstādītas informatīvas plāksnes ar ieteicamo braukšanas ātrumu mācību iestāžu tuvumā.

Kopumā Rīgā vairāk nekā pie 100 izglītības iestādēm ir uzstādītas ceļa zīmes par transportlīdzekļu ātruma ierobežojumu līdz 30 kilometriem stundā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu