Aizdomās par narkotiku lietošanu aizturēts kāds 18 gadus vecs jaunietis (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Evija Trifanova / LETA

3. septembra naktī Rīgas pašvaldības policisti, patrulējot Lubānas ielas apkaimē, pamanīja divus jaunus vīriešus, no kuriem nāca dūmu mutulis. Aizdomās par to, ka jaunieši varētu būt nepilngadīgi, policisti nolēma pārbaudīt viņu vecumu.

Jaunajiem vīriešiem, ieraugot policijas operatīvo transportlīdzekli, izdevās nozust netālu esošajos daudzdzīvokļu namu tumšajos iekšpagalmos. Viens no bēgļiem notikuma vietā bija atstājis savu mugursomu un stikla smēķēšanas cauruli – bongu. Policisti jau pirmo minūšu laikā sajuta spēcīgu marihuānai raksturīgu smaku. Tāpat no somas izkrita ID karte uz kāda 30 gadus veca vīrieša vārda, ziņo Rīgas pašvaldības policija.

Likumsargi nolēma izveidot slēpni un sagaidīt somas īpašnieku atgriežamies pakaļ savai atstātajai mantai. 

Drīz vien pēc somas atgriezās viens no bēgļiem. Policisti viņu nekavējoties aizturēja. Datu pārbaudes laikā noskaidrots, ka aizturētais ir 18 gadus vecs.

Jaunais vīrietis apgalvoja, ka soma piederot viņa 30 gadus vecajam draugam, kurš lūdzis atgriezties notikuma vietā un paņemt viņa somu ar bongu. Aizturētais apstiprināja, ka otrs bēglis ir atrastās ID kartes turētājs.

Lai arī jaunietis noliedza marihuānas smēķēšanu, pārrunu laikā policistiem radās aizdomas, ka viņš ir apreibinošo vielu ietekmē.

Apskatot somas saturu, atrasta marihuānas smalcināšanas ierīce, kurā bija palicis nezināmas izcelsmes augu maisījums.

Informācija par notikušo nodota Valsts policijai, pēc kuras lūguma aizturētais nogādāts Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā. Savukārt pēc ekspertīzes veikšanas apreibušais jaunietis nogādāts Valsts policijas iecirknī turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu