Krievija izspiegojusi Francijas satelītu (3)

LETA/AFP
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Strādnienki Jaroslavļas radio rūpnīcā
Strādnienki Jaroslavļas radio rūpnīcā Foto: ITAR-TASS / Scanpix

Krievijas satelīts pagājušajā gadā mēģinājis izspiegot satelītu, kas nodrošina komunikācijas Francijas armijai, piektdien paziņoja Francijas aizsardzības ministre Floransa Parlī.

Francijas un Itālijas kopīgi pārvaldītajam satelītam "Athena-Fidus" "nedaudz par tuvu pietuvojies" Krievijas satelīts "Luč-Olimp", kurš ir pazīstams ar savām modernajām noklausīšanās spējām, pavēstīja Parlī Francijas Nacionālajā kosmosa pētījumu centrā Tulūzā.

"Tas pietuvojās tik tuvu, ka mēs varējām iedomāties, ka tas mēģina pārtvert mūsu komunikācijas," sacīja Parlī. "Mēģināt noklausīties savus kaimiņus nav tikai nedraudzīgi. Tā ir spiegošana."

Pēc viņas teiktā, amatpersonas veikušas "atbilstošus pasākumus" un turpinājušas novērot satelītu pēc tā attālināšanās un redzēja, ka tas manevrē arī citu objektu tuvumā.

"Mēs labi zinām, ka citi lielie spēlētāji kosmosā izstrādā intriģējošus orbitālos objektus, eksperimentē ar potenciālajām uzbrukuma spējām, veic manevrus, kas neatstāj šaubas par viņu agresīvo nolūku," sacīja Parlī. "Ja mēs nerīkosimies, mēs būsim apdraudēti, mūsu militārie manevri un mūsu ikdienas operācijas būs apdraudētas."

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu