Par Disciplinārtiesas priekšsēdētāju ievēlēta AT tiesnese Ināra Garda

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka/LETA

Augstākās tiesas (AT) plēnums šodien par Disciplinārtiesas priekšsēdētāju ievēlējis AT Civillietu departamenta tiesnesi Ināru Gardu, aģentūrai LETA pavēstīja AT pārstāve Rasma Zvejniece.

Jauns Disciplinārtiesas loceklis no Civillietu departamenta bija jāpārvēl, jo līdzšinējo Disciplinārtiesas locekli Aigaru Strupišu plēnums ievēlēja Tieslietu padomē. Saskaņā ar Tiesnešu disciplinārās atbildības likumu Disciplinārtiesas loceklis nevar vienlaikus būt Tieslietu padomes, Tiesnešu disciplinārkolēģijas, Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas vai Tiesnešu ētikas komisijas loceklis.

Tā kā kopš 2015.gada Strupišs pildīja arī Disciplinārtiesas priekšsēdētāja pienākumus, bija jāapstiprina arī jauns Disciplinārtiesas priekšsēdētājs.

Disciplinārtiesa AT tiek sasaukta Tiesnešu disciplinārkolēģijas lēmumu un Prokuratūras likumā noteiktajos gadījumos ģenerālprokurora lēmumu, kā arī noteiktu Tiesnešu kvalifikācijas kolēģijas un Tieslietu padomes lēmumu tiesiskuma izvērtēšanai. Disciplinārtiesas sastāvā ir seši AT tiesneši, pa diviem no Civillietu departamenta, Krimināllietu departamenta un Administratīvo lietu departamenta, kurus uz pieciem gadiem ievēlē Augstākās tiesas plēnums. No Disciplinārtiesas locekļu vidus AT plēnums uz pieciem gadiem apstiprina Disciplinārtiesas priekšsēdētāju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu