Stokholmā norisināsies simtgadei veltīts pasākums "Nedēļa Latvijai"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Gatavojoties Latvijas simtgades svinību kulminācijai šā gada novembrī, Zviedrijā tapusi iniciatīva "Nedēļa Latvijai", kuras laikā no 3.novembra līdz 10. novembrim Stokholmā norisināsies Latvijai, tās vēsturei, cilvēkiem, jaunradei un kultūrai veltīti pasākumi, aģentūru LETA informēja iniciatīvas pārstāvji.

"Nedēļa Latvijai" ir tapusi kā privāta domubiedru iniciatīva un bezpeļņas projekts ar mērķi pulcēt vienkopus tuvus un tālus Latvijas simtgades svinību dalībniekus no visas Zviedrijas. Projekta rīkotāji ir privātpersonas, kas brīvprātīgi ziedojuši savu darbu un līdzekļus svētku nedēļas pasākumu tapšanai. Iniciatīvas ietvaros Stokholmā pavisam notiks desmit dažādi svētku pasākumi.

Svētku kulminācija gaidāma 10.novembrī ar Valsts svētku sarīkojumu un balli, ko rīko Valsts svētku rīcības komiteja Stokholmā.

Svētku programma noslēgsies nedēļu vēlāk, 18.novembrī, ar tradicionālu Valsts svētku dievkalpojumu Ādolfa Fredrika baznīcā un svinīgu kopbrīdi Igauņu namā Stokholmā.

Nedēļas pasākumi notiks galvenokārt Igauņu nama telpās, kā arī citviet Stokholmā, un tos aicināti apmeklēt latvieši no visas Zviedrijas, kā arī tautieši, kas latviešu sabiedrībā bijuši aktīvi agrākos gadus. Iecerēts, ka svētku nedēļā darbosies arī īpašs naktsmāju tīkls, kurā aicināti pieteikties gan iespējamie naktsmāju devēji, gan naktsmāju meklētāji, kuri vēlēsies apmeklēt svētku pasākumus.

"Iniciatīva "Nedēļa Latvijai" ir mūsu dāvana ne tikai Latvijai, bet arī visai Zviedrijas latviešu sabiedrībai," skaidroja viens no iniciatīvas autoriem, kultūrvēsturnieks Jānis Krēsliņš. Viņš uzsver, ka Latvijas valsts caur saviem piederīgiem vairākās paaudzēs ir pastāvējusi arī Zviedrijā.

"Ar "Nedēļu Latvijai" vēlamies veidot nepiespiestu sarīkojumu virkni, izceļot latviešu sabiedrības Zviedrijā nozīmi Latvijas valstij. Katrai dienai esam sarūpējuši īpašu programmu, katrai dienai būs arī sava mākslinieciskā pieskaņa, katru dienu varēsim pulcēties un savai Latvijai ļaut plaukt, tiekoties vienam ar otru un izjūtot mūsu kopīgo spēku," norādīja Krēsliņš, aicinot iesaistīties svētku nedēļas pasākumos gan dalībniekus, gan atbalstītājus.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu